Üstüne basa basa söylüyorum!! "KESİNLİKLE BU UFAK PROBLEM İÇİN VERECEKLERİ UYKU VE ANTİDEPRASAN İLACINI KULLANMAYIN!!" ufak bir problemeniz ilaçlar yüzünden bilinç altınızdaki yatan tüm yatkınlığınız olan hastalıkları ortaya çıkaracaktır. Sözleri hep ilacın etkisi kendisini bir kaç ay sonra gösterecektir diyedir. Diğer ilaçların yanında REMERON adlı uyku ilacınıda kullanıyordum iştah açıyor, yarım saat sonra bayıltıp yatıyordu güzel güzel. Ama hayatım mahfoldu bittim OKB bozukluluğundan anksiyeteye, panik atağa, paranoya ya, ucundan dönsekte şizofrene kadar ilerledim. Hayatınızı ilaçlarla mahfetmeyin, uyuşturucu, alkol türevi maddeler kullanmayın. Pişman olursunuz her insan kendisinin doktorudur.
Ufak bir uyku problemi için yeni sorunlar açığa çıkartmayın ilaçları ufak sorunlarınız için kullanmayın. Remeron adlı ilacı içtiğimde uykuya daldığım esnada sıçarayak uyanıyordum ve ufak bir halüsilasyon görüp tekrardan yatıyordum. Yeri ve mekanı unutuyordum. Tüm hastalıkları yaşadım şuan em büyük probemin panik atak ve depersonalizasyon. Lütfen uyku düzeninizi yerine getirmek için yatağınıza uzanın bir film açın eski filmler iyidir uyku getirir ışığınızı kapatın bilgisayardan uzak durun ve gözleriniz bir müddet sonra yorulacaktır. Kesinlikle bu ufak problem için ilaç önermelerine izin vermeyin.
Kesinlikle katılıyorum. Şu an xanax kullanıyorum; belki o dönem küçük bir rahatsızlık için başlamıştım fakat şu an bıraktığım gibi hayatımın denge merkezi şaşıyor.
Fakat yapacak birşey yok.
peki psikologdan önce hangi birime gitmem gerekiyor ? hangi birimden randevu alayım yani ?
birde psikolog ile psikiyatri arasında ki farklar nelerdir biri ne yapar diğeri ne yapar ?
Psikolog tıb eğitimi almaz. İlaç da yazamaz. Psikiyatri tıb eğitimi alır, ilaç yazabilir.
Psikologa 150 tl vererek 1 saat kadar konuşursun; iyi bir dostsundur.
Psikiyatriye 300 tl vererek 30 dk 45 dk konuşursun; iyi bir dostsundur ve ilaç yazarak 2 yerden saldırır tedaviye.