Merhaba arkadaşlar, farklı bir konu üzerinden TT'un nakil probleminden bahsetmiştim. ( https://www.r10.net/sorum-var/1769467...-hakkinda.html ) Sonuç olarak bana sizin eve bağlantı yapamıyoruz dediler.
Toki binası olduğu için evimiz. Kentnet diye bir firmanın var olduğunu öğrendim yönetimden. Bugün saat 16:00 gibi aradım müşteri hizmetlerine bir türlü ulaşamadım sürekli meşgule düşüyor normal çalıyor açmıyorlar yarım saat falan uğraştım en sonunda bağlandım. Gerekli görüşmeyi yaptım yarın bir ekip göndereceğiz modeminizi getirecekler bağlantı tamam olacak dendi konuşma sonlandı.
Aradan yarım saat geçti bir ekip beni aradı müsaitseniz gelelim dediler. Bende olur dedim aradan 10 dk geçti geldiler 95 TL karşılığında modem (Sözde modem, wifi switch aslında) daha önceden tüm dairelere cat5 çekmişler prizin olduğu yere. Oraya cat5 kablosunu takıp switchi bağlamışlar. PPPoE kısmına kullanıcı adı şifre tanımlamışlar. Bu şekilde binada bulunan ana cihaza bağlamışlar. (Annemede reset düğmesine basarsanız tüm ayarları bozulur biz gelirsek 15 TL ücret alırız demişler)
Yani olayın özeti. Türktelekomdan birkaç tane abonelik almışlar ana switch üzerinden evlere dağıtıyorlar sadece.
Şuan için bir problem görünmüyor 26 mbps olan paketten aldım 5 cihaz bağlı sonuç aşağıdaki gibi: (Upload hızına şaşırdım doğrusu TT'deyken 2nin üzerine çıkmıyordu.)

Türktelekom ne oldu diye sorarsanız. Üyeliği 3 aylık dondurdum eğer altyapı düzelirse tekrar devam ederim diye düşünüyorum çünkü 50 mbps veriyorlar ayrıca tivibuya alıştım bırakmak istemiyorum.

Ekleme: Verilen sözde modem o kadar dandikki salonda zor çekiyordu internet. Bende biraz uğraş sonucu ttnet modemimi wan portu üzerinden aktif ettim. Şuan kent net kullanıyorum ama ttnet modemi ile Evin heryerinde internet full çekiyor.