Açıkcası benzer durumlar atlattım. Üniversite yıllarımda bir golden almıştım daha doğrusu benimki sahiplenmek oluyor sanırım çünkü onu bir eziyetin içinden kurtardım. Daha önceden köpeğimiz vardı ve eğitim olaylarına çok merakım olduğundan olaya tamamen hakimdim zaten ve birebir ben eğittim 1-2 ay süre sonra ileri itaat durumuna geldi tasmasız bir şekilde tüm komutları algılıyordu. Bu arada tuvalet eğitimi falanda zaten verilmişti, ölse evin içine yapmıyordu. Köpek beslemenin zorluğu çok farklıdır arkadaşlarımla dışarı çıkardık tuvalet saati biraz geçiyor sıkışmasın diye evde oğlan bekliyor diyip normal bir babaymış gibi ayrılırdım ortamdan beni düzenede soktu açıkcası. Olaya gelecek olursak nereye gidersek gidelim tek bir kere havlamayan düzenli taranarak tsört giydirilerek herhangi bir kıl tanesi bile dökmeyen eve patilerini silmeden sokamadığımız köpek için sürekli olmaz besleyemezsiniz tepkisini duyuyordum. Anlamadığım nokta köpek arada ses yapar normaldir misal sizinki kapıya vuruyormuş. E peki çocuklar ses yapmıyor mu ? Üniversite son yılında yeni taşındığım apartmanda bir türlü söz geçiremediğimden dolayı memlekete bahçeli evimize getirdim ailem bakıyordu ve şuan çokta mutlu ama benim çok zoruma gitmişti. Tek rahatsızlık vermemesine rağmen kesinlikle olmaz falan denmesi. Apartmanda 50 tane çocuk vardı sesten duramıyorduk neredeyse napalım şikayetçi olalım apartmanda çocuk istemiyoruz mu diyelim ? (ki ses yapan bir köpek değil benimki) Yani anlayacağın insanlar istediğini istediği gibi yorumluyor sebep aramıyorlar ben haklıyım moduna giriyorlar bu hep böyle olmuştur. Ha şuda bir gerçek bir hayvana öcü gibi yaklaşan sevmeyen insanlar bunlar ve ben insanlıklarından zaten şüphe ediyorum. Sana tavsiyem imkanın varsa müstakil bir eve çık. Birde cahil düşman edinme kendine en zararlısı onlar.
Son olarak yakın zamanda Almanyada bulundum ve orada dikkatimi çeken birşey oldu. Restoran ve gıda yerleri hariç insanlar köpekleri ile taşıtlara binebiliyor avmlere girebiliyordu. Yani biz burda biyere alıp cıkaramıyoruz nereye bırakcaz orda diye ama orda öyle bir durum yok. Neredeyse her evde bir evcil hayvan var ve onlara tanınan haklar insanlardan üst boyutta. Hiç duymadım ben bu apartmanda evcil hayvan beslenemez diye pof pof eden yaşlı itici birini açıkcası herkes sevecendi. Bilmiyorum nedendir ama ben bu hayvan sevgisi ve haklarını biraz gelişmişlik seviyesine bağlıyorum.