jooker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun uzun yazılacak bir konu değil

100 liralık yazılımla rakip olduğunuzu düşünüyorsanız zaten 100 liralık yazılım yapmışsınızdır.

İşinizi iyi yapın fiyatınızı belirleyin bilinçli müşteri zaten size ulaşır.
Katılıyorum.
Sizin 1000 lira teklif ettiğiniz yazılımı 100 liraya yaptırabilecek varsa buyursun yaptırsın. Umursamayın. Zaten onu hakediyordur.
Pm geliyor "blog scripti istiyorum." diye. wordpress kur diyorum. Çünkü biliyorum benim teklif vereceğim bütçeyle çok alakasız bir dönüş alacağım.
Pm geliyor "xxx sitesinin benzerini istiyorum detaylı teklif sunar mısınız?" sunmuyorum. Gidip siteyi inceleyeceğim zamanımı harcayacağım madde madde özellik çıkarıp teklif sunacağım gelecek cevap hocam bütçem 300 tl olacak. Ben bu adam için vakit harcamam. Zaten bir işi düzgün yaptırmak isteyen araştırmasını yapıp "Şöyle bir site istiyorum, xx özellikler olsun. Eğer eklenebilecek başka özellikler varsa fikirlerinize açığım." diyor. Sunuyorsun teklifini yapıyorsun pazarlığını yapıyorsun işi.
İlla alt limit belirleyelim diyorsanız bu limiti belirlerken kime göre belirleyeceğiz? x kişisinin 3 aylık echo "hello world!"; deneyimine göre mi? Yoksa y kişisinin 10 senelik proje birikimi, kullandığı diller, takla attırdığı kütüphanelere göre mi?
Bu sektöre alt limit uymaz. Herkes kendi fiyatını, kendi müşteri standardını belirler.