Merhaba;
Öncelikle mesleğim bilgisayar/cep telefonu tamircisi yani sizin söylediğiniz 15 saatten yeri geliyor daha fazla oturuyorum halan da oturuyorum ve yine sizin dediğiniz gibi bende 1.5 paketi kesin alan biriydim. Kendimi hiç bir şekilde ilk başta motive ederek almadım annemin baskısı ile aldım.
1: ilk aşama tabi ki zor nikotin ihtiyacından ziyade bazı alışkanlıklardan vazgeçmez cidden zor. Örneğin elinizi sürekli cebinize götürmeniz yada bir çaydan kahveden sonra veya bir biradan sonra sıgara içme isteğinizden kurtulmanız cidden zor bir süreç. Onun dışında ilaç diyor ki ilk 14 gün ilacı içerken sıgaraya içmeye devam edin bende öyle yaptım 14 gün sonunda ben ilacı da bıraktım ama normalde 30 gün içip 2.devam paketini de bitirmek gerekiyor.
2: Sıgarayı ilk bıraktığımda çekirdek çok tükettim 5-10 TL poşetle çekirdek alıp onu yiyordum

bu tip sakız vs tüketebilirsiniz ama ilacın bende bıraktığı asıl etki sıgara isteme hissinin kaybolmasıydı yani beynimde sıgara diye bir istek düşünce oluşmuyordu abur-cubur olayı ise alışkanlıkları yenmek için kullanılabilir ama size şiddetle öneriyorum ki spora yazılın bu süreçte ciddi iştah açılması oluyor abur-cuburda eklenince ciddi kilo alımı yapar bende yaptı 15 kilo aldım şimdi vermek için çaba harcıyorum bu uyarımı sakın kulak arkası yapmayın sıgarayı bıraktığınız günün akşamı salona gidin yada dışarı çıkın 1 saat yürüyün yoksa kilo almanız kaçınılmaz olur.
3 : forumlarda çok okudum hd rüyalar vs kesinlikle bir yan etkisi olmadı bende 14 günlük periyotta bir sorun yaşamadım. sadece şu oldu ilacın etkisimidir nedir bilmiyorum boşluğa düşüyorsunuz bir duraksama bir gariplik olabiliyor sıgarayı bıraktığım o süreçte değişik bir ortama girip değişik şeyle yaşadım şimdi diyorum ki salakmışım yani o an doğruyu ayırt edemedim. Aslında hayatta bir çok şeyi sonradan daha iyi anlıyoruz ama o dönem başkaydı sıgaranın verdiği boşluktan kaynaklı bazı duygusal hatalar yaptığımı düşünüyorum ama sizinde bunu yaşayacağınız anlamına gelmez. Sıgarayı bıraktığım sürede ilk başlarından bahsediyorum ciddi sıkıntılar yaşadım ama sıgara içmedim o dönemlerde içmediysem heralde içmem daha. 1 kere çok çok kötüydüm pisikolojik olarak gece kalktım gittim sıgara aldım 1 paket 1 tane yaktım 3-4 duman çektim geberiyordum tansiyonum düştü elim ayağım buz kesti halden düştüm aracı çektim sağa 20 dk kendime gelmeye çalıştım. bu anlattığım sıgarayı bıraktıktan 1 sene sonra falandı sanırım. bu da 4 sorunun cevabı buradan var 1 kere niyetlendim onuda 2-3 dumanda attım
Cevaplarınız için ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM Hocam...
Spor olayına gelicek olursak, Evden dışarı cıkma imkanım pek yok açıkcası cünkü sürekli pc basında olmam gerekli.
Bende şöyle bişey düşündüm dün bu konuyu okurken.
Koşu bantı ve spor aletleri eve almaya karar verdım yani bir nevi evde kendim spor yapıcam, cünkü duyumlarım ve herkezin dedigi kilo inanılmaz alınıyormuş şuan zaten 72 KG yim 15 20 kg daha alırsam inanılmaz zor olur benim için o yuzden spor aletleri ile evde kendim spor yapıcam
Tekrar teşekkür ederim saygılar...