remoxil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spor'a başladım bir spor salonuna yazıldım. Gelenler whey kullanmalısın diyor. internette herkes farklı şeyler yazmış whey kullanmam gerek mi.
Gerçekten kullananlar yazarsa çok memnun olurum.
M_Can adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
67 Kg veren biri olarak (dogal yollardan) ve 4 yildir sporla ic ice olan biri olarak.soylemek isterim ki, evet zararli. birazdan baslar toz sempatizanlari bi kac egoist savas cebeci videosu ile savunmaya. kalp krizi gecirtmiyor doğru o cok abarti bi durum, ama aort yetmezlik ve karaciger bobrek sorunu yapiyor. Nereden mi biliyorum ?? ) kisaca ozetliyeyim. tozlarin icindeki hormonlar kalbi buyutuyor derler hep normalde buyutmez kaslanmak vucut ve kapakciklar tolore eder(miş) ama toz ile kendi buyumesini engelleyen ya da dengeleyen bi organa hormonla zorla buyume emri veriyoruz. bende tam tersi konusan bilim insani videolari ekleyebilirim. evet hemen olan bisey degil yillar gerektiriyor. ama genetik yatknlik varsa oluyor. mesela asiri benchpress ve agirlikli karin idmanlari da zarar veriyor. kimsenin net bksey bilmedigi konuda hic bi urunu masum gostermeye hakki yok. risk senin. alabilirsin. ben ise sana lor shake ve kazein yogurt oneririm ha kullanman gerekir protein ile birlikte cok yaglanmadan alman gerekirse guzel alternatif ama bende olan yan etkileri de aklnda bulundur.

bu arada video paylasan arkadasin videolarini sonradan farkettim. heyecanla konuya yazayim diye lutfen mualefet algilamasin nacizane fikrimi ve tecrubemi paylastim.
Merhabalar hocam,

Belki benden daha tecrübeli arkadaşlar da vardır ancak birkaç yorumumu katmak istedim konuya. Spor salonunda çalışmış ve şu an yarışmaya hazırlanan biri olarak söylemek isterim ki supplement gerekli değildir. Eğer doğal yollardan beslenebiliyorsanız bu yeterlidir. Protein tozunun dediğiniz kadar bir zararı yoktur. Sağlık bakanlığı tarafından onaylı, kontrol edilen ve eczanelerin de sattığı bir üründür. Tozların içindeki hormonlar demişsiniz ancak siz sanırım steroidlerle karıştırdınız. Nasıl protein almak için tavuk yiyorsanız protein tozuda aynıdır düşündüğünüz gibi mucizevi bir ürün değildir. Bu arada elbette zararı da vardır yok demiyorum. İşlenmiş her ürünün mutlaka bir zararı vardır. Mesela pazardan aldığınız yapay hormonlarla üretilen karpuzlar,domatesler,biberler vs. Birde aşırı bench press veya aşırı karın idmanları zarar veriyor demişsiniz biraz açarsanız sevinirim. Umarım anlatabilmişimdir. Amacım tartışma yaratmak değil yeni başlayan ve başlamak isteyen arkadaşları bilgilendirmek. İyi çalışmalar dilerim.