Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Elimden geldiği kadar açıklamaya çalışacağım.
XML ile ürün çeken 10 adet site düşünün. Bunların sattıkları ürünler, ürün açıklaması fiyat vs herşey aynı olsun. Sadece temalar farklı.
Sitelerden 1.'si en eskisi Alexa'da 700K civarında kelimelerinde google da 1. ve 2. sayfada günlük 500 kadar ziyaretcisi ve 1500 kadar sayfa gösterimi var. Bu site günlük ortalama 15-20 arası sipariş alıyor.
2. site hemen hemen aynı değerler ziyaretci sayısı ve sayfa gösterimi biraz daha düşük ancak sosyal medyayı daha iyi kullanıyor ve bekli bu nedenle günlük sipariş sayısı 20-25 ler arasında.
3. Site günlük 90 kadar ziyaretci sayısı ve diğerlerinden daha yüksek oranda olan yaklaşık 450 kadar sayfa gösterimine sahip satışlar günlük 2-3 adet civarı
Geri kalan siteler her ne kadar aynı ürünlere vs sahip olsalarda ilgisizlikten genellikle diplerde günlük 50 ziyaretciden az ve ayda ancak birkaç sipariş alıyorlar.
Sektör pek fazla talep gören bir sektör olmadığı gibi rekabet de pek fazla değil. İlk sayfalara çıkmak yeni bir site ve orta karar bir backlink ve seo çalışması ile çok zor değil.
BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM
11. site olarak 0'dan başlayan bir site, uygun reklam vs SEO çalışması ile günlük tekil ziyaretçi sayısını önce 500 lere, sonra binlere getirebilirse aynı miktarda ve daha fazla satış yapabilir mi? Yoksa ziyaretçi sayısı ile bunun bir ilgisi yok mu?
Not: Ziyaretçi çekmek derken ziyaretçi kaynağında hile hurda birşey olmayacak. Yani öyle botla çektim, linkle yönlendirdim falan yok. Normal organik trafik, hedefli adwords, facebook, instagram reklamları ile siteye zaman içinde bilinirliği artarak ziyaretçileri artacak.
Doğal olarak sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılacak, gerekli backlink ve tanıtım yazısı çalışmaları yapılacak. Yani yeni bir sitenin yükselmesi için gerekli çalışmalar.
Benim bu siteler arasında 1. sıraya yerleşmek için ölçümümün ziyaretçi sayısı olması yeterlimidir. Yani orantılı olarak artan günlük trafiğim benim başarıya ulaşacağımı gösteren bir ölçek midir, yoksa ben günlük 2000 organik ziyaretçiye ulaşsam da satışlarım 1. ve 2. siteden daha kötü halde olabilir mi?
Tecrübesi olan arkadaşlar bilgi aktarabilirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.