Merhabalar altcoin madenciliği yapmak istiyorum google dan araştırma yaparak bilgi sahibi olmaya çalıştım ama malesef altcoin madenciligi konusunda pek fazla bir bilgi yok bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim.

1: Bazı ekran kartları okuduğum kadarıyla karaborsaya düşmüş bulunması imkansız gibi bişey diyorlar satanlarda fahiş fiyatlardan satıyorlarmış.bu ekran kartlarına yakın değerde baska hangi kartı kullanabilirim ?

2 : Başlangıç olarak tek ekran kartı kullanarak bu işe başlamak istiyorum hem işi birazda olabilse çözebilmek hemde pişmek ve neyin ne olduğunu anlamak amaçlı işyerimde genelde kullanmış oldugumm günün büyük bir bölümü açık olan bir bilgisayarım mevcut ama özellikleri pek fazla iyi değil core2 işlemcili 4gb ramli bir bilgisyar ekran kartı hariç bu donanım işimi görürmü yoksadiger donanımıda yükseltmek zorundamıyım ?

3 : Kazmak istediğim coinler btc veya etherıum olmayacak onun haricinde hangi altcoinleri kazmamı önerirsiniz ?

4 : Minergate diye bir program buldum coinleri ve belli başlı bir kaç altcoini kazmak için bu tarz bir progamı önerirmisiniz yada başka bir sistemmi önerirsiniz *

Şu anlık aklıma takılan sorular bunlar bunların haricinde tecrübelerinize dayanarktan önerebileceğiniz baska şeyler varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Yardımcı olan veya olamayan herkeze teşekür ederim iyi forumlar