Değerli üstadım
G suite kurulumunu yaparken zorlandınız mı?Ben bu konuda Google'nin diplomatik dille üst perdeden verdiği bilgiler hariç hiç bir kurulum bilgisi bulamadım.Benim mail trafiğim durduğunda benim için sıkıntı çok büyük oluyor.Bir kişi mail gönderdim dediğinde hangi adrese diye sormaktan utanır oldum.
Gençlik yıllarında yaşadığım mail bölünmüşlüğünün bedelini ağır ödüyorum.G mail suite hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Hiç zorlanmadım. Kurulum sırasında domainin G-Suite bağlanması için yapılması gerekenleri adım adım gösterdikleri için tek seferde hatasız kurulumu gerçekleştirmiştim 2 yıl öncesi. O gün bu gündür ne mail trafiğimde aksama oldu ne başka birşey. Herşey stabil seyretti.
G-suite den önce Yandex.Kurumsal ı kullanıyordum. Yandexi kullandığım zamanlar stabil değildi 2 adımlı doğrulama olayıda hatam yoksa ozamanlar yoktu yada arayıp bulamamıştım. Gelen mailler inbox a 5-10 dk gecikmeli düşüyordu(saç baş yoluyordum. Onaylanması için süreli linke tıklanması gereken mailler geliyordu 5-10 dk inbox a düşene kadar ohoo.).
Fakat bu dediğim olayları 2 yıl önce ben G-suite geçmeden önce yaşadım. O zamandan beri Yandex.Kurumsal deli gibi gelişti(2 adımlı doğrulama vs. her türlü eksiğini giderdi) etraftan gördüğüm kadarıyla en az G-suite kadar stabil çalışıyor.
Birinden memnun kalmazsanız diğerine geçebilirsiniz. Yandex.Kurumsal ücretsiz. G-suite ise mail hesabı başına 5$ alıyor(yıllık sözleşme ile 4$ ).
5+ mail hesabı oluşturacak birine direk Yandex.Kurumsal kullan tavsiyesinde bulunuyorum. G-suite ile hesap sayısı arttıkça çok tuzlu oluyor.
Ben tek mail hesabı kullandığım için bu saatten sonra kurulu düzenimi bırakıp Yandex.Kurumsal a şahsen geçmem. G-suite ile 2 yıldır usul usul mail trafiğini aksamadan bir kere bile öf demeden almışım. Ne gerek var kurcalamaya

.
Yazmışım da yazmışım

Arada kendimi kaybediyorum böyle. Kusura bakmayın