Hocam laptop kullanıyorsanız ekranın göz hizanızda kalmasına dikkat edin. PC'de genelde göz hizasında kalıyor. PC kullanıyorsanız ve göz hizanızda değilse ayarlama yapın. Ekran ve gözünüz arasında en azından 30-40 cm olmasını sağlayın. Mümkünse 50 cm daha da ideal olur.
Arkadaşların bahsettiği 1 saatte 10 dakika kuralı önemli. Hatta bu süreyi ayakta geçirin. Bilgisayarda başında aralıksız oturmak omurilik için de zararlı. Bilgisayar başında dik durun. Mümkünse mouse için bilek desteği kullanın.
f.lux özellikle geceleri (bulunduğunuz bölgeye göre otomatik) mavi ışığı kısarak daha sarımtrak bir ekran modu sunuyor. Bu da insanı bir nebze olsun rahatlatıyor.
Gün içinde 3-4 defa yüzünüzü yıkayın. Göz pınarı denen noktaya su değdiğine emin olun. Mümkünse başınızı hafifçe ıslatın. (bilimsel bir karşılığı var mı diye sorarsanız bilmiyorum) Gün içinde mümkünse 3-4 bardak su için. Kendim uyguluyorum. Memnunum.
Mümkünse her gün küçük de olsa 1 kase ev yoğurdu yiyin.
Gözlük konusu hakkında hiç bir fikrim yok.
Vücudun bir parçası düzgün çalışmadı mı diğer parçalarını çoğu zaman etkiliyor. Gözünüzün rahatsız olduğuna emin olun.