Merhaba dostlarım,
Aslında Superonline mı yoksa Telekom rezilliği mi buna karar veremedim. Ama vereceğim tek tavsiye teknik servisi olmayan bir firmadan hizmet almamanız. Neyse konuya geçelim.
Yaklaşık 1 haftalık şehir dışına çıktım. Evdeki elektronik anlamda ne varsa prizden çektim. (Kombi, modem vs.). Evime döndüğümde doğal olarak tekrar prize taktım. Biraz bekledikten sonra modemimde DSL ve Internet gözlerinde ışık olmadığını fark ettim. (WLAN da ışık var, bilgisayar wifi'ye bağlanıyor fakat internet yok) Neyse hemen Superonline Müşteri Hizmetlerini aradım, görevli bayan portlarda sıkıntı olduğunu söyledi. Telekom'a arıza kaydını bildirdi. 48 saat sonra tekrar Superonline müşteri hizmetleri tarafıma "Binaya kadar gelen bağlantıda bir sıkıntı olmadığını, yüksek ihtimal iç tesisatta sıkıntı olduğunu, bir elektrikçi vasıtası ile kontrol ettirmemi istediler." şaşırarak tamam dedim, gittim elektrikçiyi buldum ve kontrol ettirdim. Ankastre kutusundan gelen DSL kablosunda bir sıkıntı olmadığını belirtti. Elektrikçinin yanında tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda durumu belirttim, yine aynı şikayet -port sıkıntısı- ile arıza kaydımı oluşturdular. Bugün sabah kahvaltı için ekmek almaya çıktığımda bina girişinde ki ankastre kutusunda ismimin yazılı olduğu bir kağıt buldum. Üstünde bir kaç rakam ve adresim yazıyordu. Kendi kendime demekki telekom yetkilileri baktı dedim. Hemen Superonline müşteri hizmetlerini tekrar aradım. Müşteri hizmetleri bana binada iç tesisat sorunu olduğunu elektrikçi vasıtası ile baktırmamı tekrar söyledi. Ve bu noktada ipler bende koptu. Benimle dalgamı geçtiklerini sordum. Binadaki ankastre kutusunda sorun olduğunu müşteri temsilcisi kendi özel maili ile üst birimlerine durumu bizzat aktardığını ve takip edeceğini söyledi.
Şimdi arkadaşlar delirmemek elde değil, normalde çok sakin bir insanımdır. Fakat iki firma bir araya gelip bir interneti düzeltemediler. Üstelik Türkiye şartlarında bu olay sanırım en az 2 hafta sürecektir. Boşuna fatura ödeyeceğim anlaşılan. İnanın cayma ücreti olmasa çoktan Superonline bırakıp o çok sövdüğüm TTNet'e geçmiştim. Hiç değilse teknik servisleri var.
Yorumlarınız bekliyorum...
Son Durum: Sorunum bugün sabah saatinde gelen ekip tarafından çözülmüştür. Ne yazıkki ankastredeki kısa devredenmiş sorun. Ayrıca bir önce gelen superonline ekibindeki yeteneksiz arkadaşın sorunu çözememesi süreci uzatmış anlayacağınız. Superonline Adsl alırken iki defa düşünün..