Merhaba,

Dün antivirüs yazılımı için öneriler istemiştim ve öneriler doğrultusunda antivirüs yazılımımı değiştirmeyi düşünüyorum; ancak bunun asıl sebebi şu şekildedir:
Dün ailem tarafından kullanılan cep telefonlarından birinde anladığım kadarıyla web sitesindeyken küçük bir kutu içerisinde bir uyarısı mesajı çıkmış(ya da sitedeki reklama basmışlar) ve uyarı mesajında cihazda virüs olduğunu temizlemek için de 'Temizle' tuşuna basmaları gerektiği ifade edilmiş. İlgili seçeneğe basmışlar ve telefona SMS üzerinden şifre gönderildiği, bu şifrenin kutucuğa yazılması gerektiği belirtilmiş. Şifre kutucuğunun altında da telefon numarasını girmek için bir kutucuk daha varmış. Şifreyi girmişler ama telefon numarasını girememişler ve çıkış yapmışlar ama işlemi tamamlayıp tamamlamadıklarını bilemiyorum ve şifreyi gönderen numaraya bakmak istedim ama mesajı silmişler. Acaba bu durumu bildirmem gereken herhangi bir birim mevcut mudur ve bu durumdan dolayı sıkıntı yaşanır mı?

Telefonda test sonuçları yüksek ve lisanslı bir antivirüs olmasına rağmen bu pencerelere nasıl izin verdi onu da anlamış değilim.

Şifrenin hangi amaçla girilmesini istediklerini bilemiyorum ama hat sahibinin bilgisi dışında hat sahibinin bilgileri kullanılarak herhangi bir işlem uygulamaya vb yetki verir mi?

Bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirirse memnun olurum.

Teşekkürler