Merhaba, ben de insaat muhendisiyim bunu bi ilk once belirteyim, ankarada kizilay taraflarina ugruyorsan %90 onunden gectigin bir santiyede calisiyorum. .
Yapracikta konut fiyatlarini sanirim biliyorsunuzdur. Guzelkent-fatih vs gibi yerlerde 108 m² etrafinda villalar apartmanlar olan arsalar var. Ve cok daha uygun fiyatlilar. 90 m² arsaya oturma ne veriyorlar? 100% vercek halleri yok, %50 dahi verseler cikmalariyla en fazla 130 m² bir villan olur, o da 50 m²'si bodrum olur.
Oldukca pahali bir fiyata satmayi dusundugunu soyleyeyim. 38-43 bin fiyatlari saniyorum ki uygun olacaktir.
Mesajımda da belirttiğim gibi toplu konut projeleri bulunmakta ve hisseli tapu tek tapu değil. Hisse arttırımı olursa mantıklı bir tercih olur kat sınırı yok ve emsali de 2.3 yani 200 metrekare insaat yapılabilir. bi 90 metre daha alınsa insaat alanı 400 metrekareye cıkar ki sizin hesaptan 90 metre oturum alanı olsa 4 kat demek.
Ayrıca dediğim gibi arsanın varlığından emlakçılar aradığında haberimiz oldu metrekaresi 800 liranın altında da ilan hiç görmedim yapracık için.
Ben İstanbul'da çalışıyordum ve İzmir liyim Ankara ile hiç işim olmadı ancak hisse birleşimi yapılıp 200 metrekare insaat yapılabileceğini gözönüne alırsak 100 metrekarelik bir daire için 30bin tl civarı bi arsa payı ödemiş olmak mantıklı değil mi ? Ya da yatırım yapanlar toplayanlar hata mı yapıyor ? Villa imarlı değil arsa konut imarlı ve sınırlama yapmamak gerek. Çünkü gabari sınırlaması yok.
Not: bırakalım 38-43 ü 50.000 e bile satan bulursan direk beni arayan emlakcıya yönlendirelim komisyonumuzu alalım

ben alayım satayım diyeceğim gelir vergisi cıkmasın diye yönlendireyim dedim.