ysnozkn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar karamsar olmayın, iyi bir planlama ile 2 yıl içerisinde arkadaşlarınızdan geri kalmadan istediğiniz seviyeye ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarımın bir bir öğretmen olarak atandıklarını duyunca seviniyorum. Şuan alakasız ve hobi olarak başladığım işten geçimimi sağlıyorum. Kimbilir belki kendi şirketimi kurup mesleğimi yaparım. Siz kendi çizginizi sçmişsiniz, bundan pişmanlık duymayın. Herzaman daha iyisini hedefleyip sürekli birşeyler geliştirmeye çalışın.
Pişmanlık duymuyorum hocam. Şuan tıp fakültesi okumaya göre çok daha kafam rahat. Ama yine de çok daha iyisini hayal etmiştim. Tıp okusaydım demiyorum Allaha şükür, ama daha güzel olmalıydı seçeneklerim sanki.

SLiM_BoY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir bilgisayar mühendisi olarak yazıdan çıkardığım sonucu yazacağım.

- Ailenize karşı tavır takınmayın. Sonuçta aileniz; kimse yokken onlar vardı. Şu an sahip olduklarınız sizi bırakıp gittiğinde yine geriye aileniz kalacak.

- Çoğu bilgisayar mühendisinin (zamanında ben de dahil) yaşadığı ikilemleri yaşıyorsunuz. İş olarak doyduğunuz yerin ne kadar önemi varsa mutlu olmanız da önemli. Nerede mutlu olacaksanız orada çalışın; ister bir firmada çaycı olun ya da bir firmada genel müdür.. Mutluluk neredeyse onu seçin; sayısal mezunlarının özellikle de mühendislerin hayal gücü, hedefleri ve mantıkları daima ön planda olduğu için çok zor tatmin oluyoruz. Aklınızdaki işe geç kaldım demeyin; bu cümleyi kurduğunuz anda biraz daha geç kalıyorsunuz farkında olun. Hayata geçirin, yürüyenleri koşarak geçebilirsiniz bunu unutmayın.

- Son olarak da; karamsarlığı bırakın. "Her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı vardır."
Teşekkür ederim hocam.

KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi pazarlar
İleride büyük hayal kırıklığı yaşamamak için siz o 3500 tl maaşı 2000 lira bandına çekin.Hiç bir şirket diplomasında ki mürekkep kurumamış yeni mezun mühendise 3500 lira maaş vermez.

Not:Manisa ve İzmir de yeni mezun bir mühendisin net maaşı branşı ne olursa olsun 2000 lirayı geçmez.
Hocam şuan 3 gün part-time için isteyeceğim ben 2000 TL'yi. 3 gün çalışan arkadaşlarım bu kadar alıyor zaten. Eski staj yaptığım yerde doğru düzgün iş bile vermeden 1950 maaş veriyorlar 3 gün part-time için. Bu dediğim yer bankanın firması. Onun dışında mezun olmadan 3250'ye aynı yerde başlayan 3 arkadaşım var. Birisi part-time 3 gün gidip işte 3/5'ini alıyor paranın.

Bizim üniversitede benim duyduğum işe başlama rekoru 6000 TL hocam bu arada. Bu kadar karamsar olmayın. Bu biraz abartı bir örnekti ama genel olarak duyduğum kadarıyla 3 senelik mezuna 5000 TL'den aşağı vermiyorlar.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:44:10 -->-> Daha önceki mesaj 13:36:30 --

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar değerli yorumlarıınız için. Başka yorumları da bekliyor olacağım. İyi forumlar.