elimden geldiğince cevap vereyim
1) colorlib in sparkling teması adsense ve seo için uygundur bende bunu kullanıyorum ayrıca adsense in wordpress eklentisiyle kolayca sorunsuz yerleşim yapabilirsiniz.
2) ingilizce olduğu için hitap edeceğiniz ülkeye göre almanızı öneririm,benim hedef kitlem abd olduğu için abd lokasyon aldım,tr lokasyon almamanızı tavsiye ederim,seo için önemli sayılabilecek bi detay,hosting firması olarak inmotionhosting.com önerebilirim destekleri çok iyi,hatta kullandığım en iyi yabancı host firması diyebilirim,eğer almaya karar verirseniz canlı destekle kesin konuşun size indirim sağlıyorlar.
3)wp fastest cache eklentisi,cache eklentileri arasında en iyilerden,sitenizi hızlandıracaktır kullanımı basit,premium olmadan da baya işinizi görür,onun dışında yoast seo deneyebilirsiniz ve wp-smush resimleri optimize etmek için kullanabileceğiniz ücretsiz eklentiler.
İçerik mi seo mu sorusuna gelirsek bence ikiside eşit oranda önemli,ben kendi sitemde içeriğe önem vermeden sadece seo on page ve off page ile günlük 30 ziyaretçi ancak alabiliyorum ama 5-6 tıka 3tl getiriyor,benim eksiğim içerik