Merhaba,

Sizler gibi ben de coin yatırımına merak saldım. Bunun sebebi bu platformda yatırım yapanların tecrübesiz ve bilgisiz oluşu, teknik analiz tecrübesi olmayışı bana avantaj sağlar düşüncesiyle...

Fakat coin'i nerden aldığınızın ve fiyatın nasıl oluştuğunun da önemi vardı.

Herkes gibi btc firmasını inceledim. Orada fiyatların arz talep dengesiyle oluştuğunu yazmışlar fakat bu yeterli bir açıklama değildi.

Çünkü btc firması fiyatı dünya fiyatları üzerinden alıyorsa ayrıdır.. Kendi müşteri portföyündeki arz talep dengesiyle oluşturuyorsa ayrıdır.. Ben de mail attım.. Mail aynen şu şekilde cevaplandı.

Alıntı
Orjinal Mesaj
hakan yazdı:

Merhaba,
fiyat oluşumu hakkındaki sıkça sorulan sorulardaki cevabınızı yeterli bulmadım. Sorum şu BTC türk fiyatları dünya genelindeki fiyatlardan mı alır yoksa kendi sistemindeki arz talep dengesiyle mi oluşturur ? Yani market maker gibi davranır mı?

Alıntı
hakan harbelioğlu
Konu: BTC Turk Fiyat Oluşumu
DEC 07, 2016 | 11:00PM EET
Efe cevapladı:
Merhaba,

Kullanıcılarımızın gerçekleştirmiş olduğu alış satış işlemleri üzerinden gerçekleşmektedir. Bizim gibi bu işi yapan firmalardaki arz talep ilişkisi ile belirlenmektedir. Dünya genelindeki fiyatlardan oluşmamaktadır.

Bilgilerinize,
Teşekkürler.

Saygılarımla,

BTCTurk Destek Birimi

Efe
Bu mailden de anlaşılacağı üzere fiyatları piyasa yapıcı gibi davranarak kendileri belirlemektedir. Elbette arz talepe göre fakat bu arz talep dengesinde fiyatın ne olacağını yine kendileri belirlerler... Şimdi size bir örnek vereyim.

Bir manav düşünün arz talepe göre fiyat belirlesin

Domatese talep arttığı zaman fiyat arttırsın azaldığı zaman da fiyat azalsın..

domatese talep azaldığı için fiyat 2 tl'ye düşmüş olsun ben de 2 tl'den almış olayım.Talep arttığı için 2.50'ye çıksın ve ben de bu noktada satayım.. kazandığım 50 kuruş kimin cebinden çıkar? Elbetteki piyasa yapıcıdan çıkar. Yani BTC firmasından..Biri kazanırken biri kaybetmek zorundadır.

Diğer domates almak isteyenlerle domates satmak isteyenleri buluşturuyorlar tabiki fakat ilk domatesi BTC firmasından alıyorlar...

Sonra farkettimki meğer bütün coin borsaları bu şekilde çalışıyormuş..

Ayrıca farkettimki hiçbir btc firması yatırımlarınızı takasbank güvencesiyle saklamıyormuş yani bir gece hesabınız sıfırlansa hiçbir şekilde hakkınızı arayamazsınız.. adamlar sizin yerinize al sat yapabilir.....

Arkadaşlar edindiğim bilgiler bu kadar tecrübelerinizi paylaşarak konuyu geliştirebilirisniz