Bu uzun yazıların özetini yazayım

ki okumaya durumu olmayıp okuyamayanlar da okusun ve bilgilensin
TÜRSAB'a kayıtlı firmanın direkt olarak adıyla Türkiye'de kendisi yayın yapabilir.
Domain'in uzantısı önemli değil. O isimle sadece kendisi yayın yapar.
Hatta Türkiyede başka uzantıyla da yayın yapmasını engelleyebilir.
Domain'in sahibi tabii ki TÜRSAB'ı ilgilendirmez ve el değiştirmesini WIPO'nun kuralları ile WIPO yapar. Marka tescili, ticari kurum adı (mesela İTO kaydı da bir marka tescilidir illa TPE gerekmez) vs. gibi unsurları var.
Domain com.tr ise yine TC kanunları işler. Firma yine kendi adını alabilir. WIPO'dan önce com.tr sözleşmesi devreye girer.
Bu olay özelinde ise B haksızdır. A'ya domaini normal alış fiyatından faturalandırarak iade etmelidir. Mahkeme sürecinde her türlü haksız çıkacaktır. WIPO ya da TC kanunları önünde.
Esenlikler.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. İlk sayfaya ekleyeceğimki arada kaybolmasın.
------
Devam eden sürecide bu bahane ile yazayım. Ben domain konusunda B'ye yasal olarak hiç bir şey yapılamayacağını düşünüyordum ama yanıldım. Domain ile ilgili inceleme sonucında tescil, firma kuruluşundan ve TÜRSAB kaydından sonra olduğu için B domaini yasal olarak elinde tutamıyor. TÜRSAB'ın verdiği belge, sicil üyelikleri ve ilgili yasalar A'nın çok rahatlıkla bu isim benim markamdır diyebilmesini sağlıyormuş. TÜRSAB markanın işgali ile ilgileniyor ve A'nın hakkını yasal olarak savunuyor. Ayrıca A elindeki belgelerle çok rahat bir şekilde TPE'ye gerek olmadan .com.tr alabiliyor ki bu da ünvanın marka sayılabilirliği açısından farklı bir nokta.
Özetle; Avukatların ve ilgili sektör uzmanlarının görüşlerine göre B yaptığı uyanıklık yüzünden rapordaki diğer konularda işin içine katılarak 3 farklı suçtan yargılanacak. Marka ihlali bunların içinde. Süreçten haberim olursa yazarım. Cevaplar için tekrardan teşekkürler....