atiryaqi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu menemen konusunu bu aralar kafayı taktım şimdi bu bazı özel yerlerde yapılan menemene ne katıyolarda kıvamı falan harika oluyor sizin özel tarifleriniz varmı 🤔🤔🤔🤔

Ben dümdüz yapıyorum youtube a yükledim sizce bi eksiği varmı?

https://youtu.be/_7fawGDVP58
Benim ki biraz farklı öyle menemen mi olur diyenler lütfen yazmasın

Öncelikle soğanları zeytinyağında biraz ölene kadar kavuruyorsun. Kavurmaya başlarken çok az tuz ve karabiber eklemeyi unutma. Tam olarak ölmeden bir süre önce yine biberleri atıp çok öldürmeden kavurmaya devam. Tam olarak ölmeden içerisine bir tatlı kaşığı kadar biber salçası ekliyoruz. (Burada damak tadına göre artırılabilir.) Biber salçası ile soğan biraz kavrulduktan sonra domatesleri atıyoruz içerisine. Burada en önemli konu mutlaka kabukların soyulmuş olması gerekiyor. Yine içerisine az tuz ve karabiber ekliyoruz. Yine koyduğun domates miktarına göre çok az (1-2 kişilik için yaklaşık 1 çay kaşığı) şeker ekliyoruz. Ağzını kapatıp bir süre pişmesini bekliyorsun. Olmasına yakın yaklaşık 2 çay kaşığı kadar kimyon ekliyorsun. Ara ara karıştırıyorsun. Domatesin suyu ile hafif hafif fokurdamaya başladığında içerisine yumurtayı ekliyorsun. Olması gereken suyu çekmeden altını kapatmaktır. Bekledikçe yumurta iyice katılaşacaktır. Bir gün video çekip atarım

Afiyet olsun.