Arkadaşlar 2 saat önce yaşadığım olayı sizlere anlatacağım. Gerçekten çok sinirliyim.
Benim bir Avea hattım var. Nişanlımın da aynı şekilde.
https://bireysel.turktelekom.com.tr/...li-paketi.aspx
Bu paketi kullanıyorduk. Bugün yenilenmesi gerekirken hattımda yeterli bakiye de olmasına rağmen yenilenmedi. Bunun üzerine 4441500 müşteri hizmetlerini aradım. Karşıma çıkan müşteri temsilcisi bayanla görüşmem özetle şu şekilde;
- İyi geceler, ben *****. Nasıl yardımcı olabilirim?
+ Merhaba, ben aylardır sınırsız ikili paketi kullanıyordum ve her ay paketim düzenli olarak yenileniyordu. Az önce süresi dolmasına rağmen yenilenmedi.
- O pakete artık yeni müşteri alımı durdurulmuş, 8 Eylül'den itibaren müşteri alımı yapamıyoruz.
+ Neden?
- Çalışma yapılıyor olabilir, net bir bilgim yok.
+ Anladım. Benim acilen arama yapmam gerekiyor. Benzer bir paketiniz var mı?
- Aramızda paketi var efendim. O da aylık yine 10 TL.
+ Evet.
- Aylık 2000 dakika ve tek numaradan arama yapabilirsiniz.
+ Tamam, hemen tanımlayın.
- (birkaç saniye bekletir) Maalesef tanımlayamıyorum. Sistem izin vermiyor. Çünkü şu an sınırsız ikili paketini kullanıyorsunuz.
+ Hanımefendi siz o pakete alımlar durduruldu demediniz mi?
- Dedim ama sistem izin vermiyor, isterseniz siz de şu numaraya SMS ile deneyebilirsiniz (ne alakaysa, sanki ona teyit et dedik).
+ Şu an sınırsız ikili paketi tedavülden kalkmadı mı? Öyle demediniz mi?
- Evet doğrudur.
+ Peki olmayan bir paket yüzünden çakışma yaşayıp diğer paketi neden alamıyorum ben?
- Olmayan bir paket değil. Siz daha önce bu paketi kullandığınız için diğer paketimizi almanıza sistem izin vermiyor.
+ Hanımefendi öyle saçma şey olmaz, aynı anda kullansam tamam, ama diğer paket dediğiniz şey artık kalkmış zaten, bana diğer önerdiğiniz aramızda paketini bir şekilde tanımlayın!
- Maalesef mümkün değil.
+ O zaman şikayet kaydı oluşturun.
- İsterseniz ben öneri kaydı oluşturayım?
+ Hayır öneri değil şikayet kaydı oluşturun.
- Peki, ama paketin içerisinde bu bilgi yer aldığından size dönüş sağlanmayacaktır. Ama ben yine oluşturayım.
Arkadaşlar diyaloğu hatırlayabildiğim kadarıyla yazdım. Tam olarak konuşma böyle. Sırf bu yüzden Avea içi 2000 dakika almak zorunda kaldım.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Sikayetvar başta olmak üzere bütün sitelere durumu yazayım mı? İnternetimi, GSM hattımı ve her şeyi bunlardan mı çekeyim? Ne yapmam lazım?
Böyle saçma şey görmedim yahu. Böyle mantıksızlık, böyle aptalca bir uygulama hayatımda hiçbir hizmet aldığım yerde karşıma çıkmamıştır. Yararlandığım paketi ortadan kaldırıyorlar, yararlanamadığım paket oluyor. Sırf o yararlanamadığım paket yüzünden de başka pakete geçirmiyorlar. Bu ne biçim bir mantık?
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.