Öncelikle belirtmeliyim ki, her 2 tarafı da tanımam etmem.

Eğer konu sahibinin dediği gibi; 1 senelik parasını ödeyeceğim diyerek ödeme yapmadan yedekler alınıp kapattırıldıysa ayıp edilmiş. ( Bu bizlerin de başına geliyor, madem öyle ödeme yapamayacağım ama yedekler lazım de )

Eğer konu sahibine ödeme vadesi ile alakalı herhangi bir bilgi verilmemişse, dosyalarını alarak 1 saatlik kullanım için 1 aylık fiyatın ödenmiş olması da iyi niyetten kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

<genel mesaj>

Açıkçası bu konuyu gördükten sonra, bazı konularda oturup düşünülmesi gerektiğinin farkına vardım. Neden? diyecek olursanız; Örneğin bu müşteri sizden 2 sene boyunca hizmet alıp, size zaten kazandırmış.

Müşterinin sitelerini taşımasını hosting firmaları genel olarak yetersiz gelmekten dolayı olduğunu düşünüp "Ya sitelerin kapanmadı, uptime değerin normal, destek taleplerine de cevap verilmiş, niye taşıyorsun?" gibi ters çıkışlarla karşılıyor. İtiraf etmeliyim ki bu konuda bizler de bazen bu yanılgıya düştük. Ardından da Ali Cengiz oyunları başlıyor. Müşteri yedek almak istiyor, suspend atmalar, ekstra fatura çıkarmalar vs. oluyor.

Halbuki müşterinin yedeklerini işe yokuşa sürmeden iletsek, o müşterinin gider ayak en azından gönlünü almış oluruz. Belki aylar sonra iyi bir şekilde hatırlayıp tekrar bizden hizmet alabilir. Aynı zamanda gider ayak, müşteriden olumsuz gördüğü yönleri geri bildirim şeklinde alıp o yönleri biraz daha geliştirsek, bu bizim fırsatımıza olmaz mı? Sonuçta müşteriler, bizleri bizden çok daha iyi gözlemliyorlar.

Demem o ki özetle; Müşteriler bizlerin velinimeti arkadaşlar, ayrılırken de kanlı bıçaklı ayrılmaya gerek yok. Yedekleri vermediğimizde, elimize bir şey geçmiyor olan müşterinin emeklerine oluyor.
Aynı şekilde yedekleri alamam korkusuyla, firmalara boş yere vaatlerde bulunmayın arkadaşlar, çünkü bu sefer sizden gelecek ödemeye güvenip bazı şeyler satın alınabiliyor. Sizden ödeme gelmeyince de ister istemez insanların gururu inciniyor.

Bu sebeple sitelerin bize taşınırken müşteriye gösterdiğimiz kolaylığı, siteler bizden taşınırken de müşteriye gösterdiğimiz vakit belki hosting-müşteri ilişkileri biraz daha normal seyrine dönebilir

</genel mesaj>

Umuyorum taraflar birbirlerinin gönlünü alırlar. Konuyu okuduktan sonra belirtme gereği duydum ama eğer ki gereksiz olduğu düşünülürse report edilebilir.

Herkese keyifli forumlar