Yatırım için güzel gibi görünüyordu ancak iç yüzü çok karışık ve bir çok personel bulmak da şart.
Kargo'dan verdiğiniz parayı alabiliyor muyuz/çıkarabiliyor muyuz bari hocam ?
Öneriniz nedir bayilik ya da yatırım için peki ?
Personel işin en kötüsü zaten. Kimseyi küçümsediğim için değil ancak kültür seviyesi düşük, bilinçsiz insanlar ile sürekli iç içe olmak zorundasınız çünkü gelipte üniversite mezunu çalışmıyor. Bu yüzden personel işi bilsede bilmesede ben bunu yaparım diyip işe başlıyor. Şöförlüğü amatör bu ayrı dert, kargo yoğunluğunu görüp abi ben bu işi yapamam diyip sizi yarı yolda bırakıyor bu ayrı dert, bilinçsiz insanlar oldukları için kafalarına göre keyfi rapor alıyorlar sizi yarı yolda bırakıyorlar bu ayrı dert. Yani kargo şirketinde personel çalıştırmak çok büyük sorumluluk.
Vergilerden başını doğrultabilirsen yatırdığın parayı çok rahat çıkarabiliyorsun heleki borçun yok ise cebine aylık 10 bin 20 bin kalır ama borçsuz ve vergisiz olmak zorundasın. İşin içine vergi ve borçlar girince elde sıfır...
Yatırım için kargo değilde ben mesela gratis mağazası açardım bayanlar çok rağbet gösteriyor. Onun haricinde bitane tezgah ve bitane eleman ayarlayıp çubukta waffle, çubukta patates veya seyyar gözleme yapabilirsiniz. Bu tarz şeyler işlek yerlerde (sahiller, meydanlar vb.) tutuluyor.