@Bilo; @aLKaDraZ; @osmanbey;

Konudaki diğer mesajımda da söyledim. Ancak bu işten anlayan birinin, gerçek manada açıklama yapması (aLKaDraZ) olayı derinleştirdi.

Önceki mesajımda söylemiştim ki, veri işlemelerinde tablolardan ve sütunlardan bahsetmiştim örnek olarak. Ve hepsinin belirli arama mantalitesi içerisinde gerçekleştirildiğini vurgulamıştım. Haliyle sıkıştırma olayının aslında hikaye olduğunu, olayın tamamen anlambilim metriklerine dayandığını da söylemiştim.
https://www.r10.net/1071726892-post13.html
Mesajımdan kısa kesitler;

"google zaten anlambilim teknolojisine yönelmiş durumda."

"hoca ilk dersimizde semantic nedir diye sormuştu."

"yabancıl anahtarlardan tutun, aradığınız nesnenin sergilenmesine kadar her şey basit programlarda dahi anlam bilim metoduyla çalışmakta."

"Yazıyla olan anlambilim alakası ise, daha fazla kelime öbeği ve konunun geniş tutulmasından dolayı google uzun yazıları daha çok dikkate alır. Çünkü statik anlamlar birleşerek dinamik bir veri ortaya çıkartır ve google algoritması bunu işleyerek ön sıralara çıkartır."

Bold olarak işaretlediğim kısımda bahsettiğim olayı çok iyi bir şekilde özetlemiş alkadraz üstat.

Bu öbeklerin birleşimi ve arama trendlerine göre (Bilo'nun dediği gibi) yeni kelimeler ve kelime türevleri doğurur. Bu doğurganlığa alkadraz'ın vermiş olduğu KÜME kelimesi biçilmiş kaftandır.

C# ve VTYS (Veri Tabanı Yönetim Sistemi) hakkında yaklaşık 1.5 yıldır çalışıyorum.

Kesinlikle ahrefs, moz, majestic gibi araçlara ihtiyaç duymadan nokta atışı yapabilmeniz mümkün. Ha bu demek olmuyor ki bu araçları kullanmadan hedeflere ulaşmak değil.

Bu tarz verilerle (anlambilim) ürettiğiniz içerikler, gerçekten "trend" konumda olabiliyor. Paylaştığınız yazının konusu ne olursa olsun. Google, kullanıcı ve arama bazlı işlemiş olduğu verileri, taradığı sayfalarda görmek istiyor. Bu kesin.

Bu yüzden, anlam bilim kurgusuyla yazacağınız her yazı daha öne çıkar. Bu kurguyu ise illaki bir programcı olmanız gerekmez kurmak için.

En basitinden onlarca kelime aracı ve aranma hacmi araçları var.

Bir konu yazdığınızı düşünün.... Konumuz "katarakt" olsun.

Katarakt nedir?
Katarakt ameliyatı
Katarakt ameliyatı nasıl yapılır?

V.s gibi konular genel metriklerdir. Google sizden, aradaki kalan başlıkları irdelemenizi istiyor.

Bu yazdığım örneklerdeki başlıkları ve açıklamaları yazınızda bulundurmanız tabii ki artı puan. 100 üzerinden 65 alır. Bilemedin 70.

Ama söylemiş olduğum gibi ara terimler (tıp terimleri olsun, ansiklopedik bilgiler olsun, wikipedia destekli bilgiler olsun) tamamlandığında, Alkadrazın söylemiş olduğu KÜME toplanmış oluyor. %100'ünü hesaplamak imkansız, çünkü Google'ın hangi algoritma mantalitesi ile çalıştığını kestirmek zor. Sürekli güncelleniyor ve emin olun onlar bizden daha zeki

Bu şekilde veriler toplayarak oluşturduğunuz KÜME, yazı içerisinde kelime kalabalığı hissi değil, tam tersine HQC oluşturur. Nickim gibi High Quality Content olarak onlarca yabancıl kaynak bulabilirsiniz. Ama bunlar söylediğim "genel metrikler" üzerinedir.

Kısacası olay sıkıştırma değil, osmanbey adlı üyenin söylediği gibi kaliteli içeriğin oluşması ve kelime gruplarının alkadrazın dediği gibi KÜME oluşturması ve bir süre sonra daha çok değer kazanması.

Ben de bildiklerimi elimden geldiğince paylaşırım. Bilgi paylaşınca yok olmaz, çoğalır...