@iyi; adlı üyeyi üye olmadan önceden beri takip ederim. Onayladığı şeyleri, onaylamadığı şeyleri az çok bilirim. Sanırım kendisi eskiden iyinetin sahibiydi. Bilmiyorum tam olarak. Ancak yaklaşık 1 yıldır girip r10'a bu kategoride takılırım.

Bu üye vakti zamanında canlı tv gibi bir sektörde çok az backlinkle neler yapmış, kurduğu alt yapıyla sektörde herkesin idolü olmuş bir adamdır.

Bu yüzden her zaman arkasındayım ben kendisinin. Çok doğru şeyler paylaşıyor.

Yazı için söyleyeceğim şey ise, google zaten anlambilim teknolojisine yönelmiş durumda. Mühendislik ya da bilgisayar programcılığı fakültesinde okuyanlar varsa aranızda bilirsiniz. Ben okuyorum ve hoca ilk dersimizde semantic nedir diye sormuştu.

Veritabanlarına kaydettiğimiz yabancıl anahtarlardan tutun, aradığınız nesnenin sergilenmesine kadar her şey basit programlarda dahi anlam bilim metoduyla çalışmakta.

Yazıyla olan anlambilim alakası ise, daha fazla kelime öbeği ve konunun geniş tutulmasından dolayı google uzun yazıları daha çok dikkate alır. Çünkü statik anlamlar birleşerek dinamik bir veri ortaya çıkartır ve google algoritması bunu işleyerek ön sıralara çıkartır.

Olay bundan ibaret.

Sıkıştırma felan hikaye