Merhaba,

Birçok firma ile ilgili iyi kötü yorumlar okurdum ancak Turkcell gibi bir firma ile başıma böyle bir şey geleceğini asla düşünemezdim. Her ayın 26-29'u gibi benim telefon pakedim olan 400 dk + 1 GB internet + 1000 sms hesabıma yüklenir. İnternetimi biraz erken bitirince, 1 hafta sonra toplamda 4 GB boyutunda ek internet paketi satın aldım. Buraya kadar herhangi bir sorun yok.

Ancak ayın 27'si geldi ve benim pakedim yenilendi. Dolayısı ile tekrar 400 dk + 1 GB internet + 1000 sms'im olmuş oldu. Bunun yanında, bir önceki ay yüklemiş olduğum internetten hâlâ 1,8 GB duruyordu ve bu ek paket 5 Haziran'da bitecekti (ana paket Haziran sonunda bitecek). Mantıken önce bu ek pakedimin bitmesini beklerken bir baktım ki kendi pakedimden yemeye devam ediyorum. Tabi ben bunu fark edene kadar 600 mb çoktan gitmişti.

Turkcell müşteri hizmetleri ile kısa bir görüşmem oldu. Kısa diyorum çünkü olayı çok basit özetlediler; "biz her pakede belli bir numara veriyoruz. Hangi paket öncelikliyse önce onu kullanırsınız." Bu da demek oluyor ki ben 5 Haziran'da bitecek olan ek pakedimi kullanabilmek için, 27 Haziran'da bitecek olan pakedimi önce tüketmem gerekiyor.

Olayın saçmalığının şoku ile Bimer'e dahi mesaj attım ancak gelen sonuçta firma haklı bulundu. Firmanın kendi prosedürleri gereği numaralandırma ile değerlendirildiği ve paketlerin buna göre kullanıldığını anlattılar.

Size Turkcell kullanmayın demiyorum, çünkü ben de kullanıyorum ve hatta yakında cihaz da alarak kullanmaya devam edeceğim. Ancak aklınızda bulunsun eğer ek paket alacaksanız, ona güvenerek kendi pakedinizi harcamayın.