Yıllar önce otobanda kamyonun önüme kırması(ben en solda gidiyorum, adam orta şeritten en sola geçiyor, sinyal yok, mesafe çok az, birden önüme kırıyor) sebebiyle kaza yaptım. Çok şanslıydım çünkü kamyonun tekerine çarpıp durdum, çarpana kadar da baya yavaşlamıştım. Yağışlıydı, ani fren yüzünden kontrolü kaybettim, yine de uzun süre kontrol edip baya yavaşlatabildim, bariyere filan sürttüğümü hatırlıyorum, karşı şeride de geçebilirdim. Araba 1 metre öne gitmiş olsa kamyonun altına girecektim ve şu anda burada olmayacaktım. Bariyere sürtünce kontrol edemesem karşı şeride muhtemelen takla atarak girecek ve yine burada olmayacaktım. Büyük şans eseri tahminen 70-80km hızla kamyonun tekerine çarpıp durdum. O zamanlar %90 kemer de takmıyordum ama o gün takılıydı ki burnum kanamadan kurtulmamı sağlamıştır(dediğim gibi çok şanslıydım). --konudışı--Gerçi kemer konusunda hala tereddütlerim var, başka bir kazadan da kemer bağlı olmadığı için burnum kanamadan kurtulmuştum ama o başka bir konu.--/konudışı--

Çarptıktan sonra pert arabayla otobanın orta şeridinde durdum ve 10-15 sn arkadan gelen çarpacak diye hazırolda bekledim, neyse ki dediğim gibi çok şanslıydım, böyle birşey olmadı.

Kazadan sonra kamyon şöförünün açıklaması "wallahi görmedim" oldu. Arkadaş senin en sol şeritte ne işin var. Hadi geçecen, nasıl sinyalsiz bakmadan etmeden geçersin.

Kaza raporunu doldururken herif yan çizmeye kalktı, "sinyal verdim, korna çaldım" vs. demeye başladı. Polislerin de desteğiyle adama doğru olayı yazdırabildim. Sonuç olarak %100 kusuru verdiler.

Birçok benzer olay da gördüm kamyonlarla ilgili, kendi kendine devrilenler, gidiş geliş yolda sollama yapıp karşıdan geleni altına alanlar vs vs..

Uzun lafın kısası ne zaman bir kamyon kazası görsem kusura bakmayın ama kusuru kamyonda görüyorum. Kamyonsan kamyonluğunu bileceksin, hayvan gibi araç sürdüğünün farkında olacaksın, 1 sollamanın 10 dk süreceğini bileceksin, manevralar yapamayacağını, zart diye duramayacağını bileceksin. Bunları bilen adam zaten kamyonun çıkabileceği max. hızla araçta bir sorun olmadıkça kaza yapmaz.

Dolayısıyla günümüzdeki kolay ehliyet verme olayı özellikle kamyon-otobüs şoförleri için oldukça sıkıntılı. Her önüne gelene bu ehliyetleri vermemeleri lazım. Kamyon bu arkadaş, fren yapsan durmaz, biryere çarpsa alır götürür. Silah ruhsatından bile daha tehlikeli bence.