Yaşım 21. Yaklaşık 8-9 yıldır gözlerim bozuk. İlk fark ettiğimde 0.75 dereceydi şuan sağ
3.50-sol 3.00 miyop ayıca her ikisi de 0.50 astigmat.
İlk 2-3 sene gözlük kullandım daha sonrasında geçen aya kadar yani yaklaşık 5-6 yıldır da lens kullanıyorum.
Lens kullanmak bana göre gözlüğe göre daha konforlu. Lens kullandığınız zaman buğulanma-ıslanma-spor yapamama gibi dezavantajlarınız olmuyor. Gözlükte bunlar var. Ayrıca lens taktığımda gördüğüm görüntü, gözlükle gördüğüm görüntüden çok daha net. Bundan dolayı yıllarca lens kullandım. Artık profesyonel olmuştum, her gün düzenli olarak sabah takar akşam çıkarırdım. Çıkarıp takmak 10 saniyemi bile almıyordu.
Ancak lens, gözle birebir temas eden bir şey olduğu için çok dikkatli olmalısınız. En ufak bir dikkatsizlik (lensi iyi temizlememek, elleri tam dezenfekte edememek) kötü sonuçlara yol açabiliyor.
Uzun zamandır aklımda olan lazer ameliyat olma isteği, geçen ay başıma gelen bu üzücü durumdan sonra iyice arttı. Ben de araştırmalara başladım lazer ameliyatı.
Lensin tahriş ettiği gözümün fotoğrafı
Bir çok kişi ile görüştüm, internetten bir çok veriye ulaştım.
Bu konuda en iyi 3 hastanenin Dünyagöz, İstanbul Cerrahi ve Kudret Göz Hastanesi olduğu sonucuna ulaştım.
İlk olarak
Kudret Göz Hastanesi ile konuşmaya gittim.
Kapıda ameliyattan yeni çıkmış bir abi vardı, gözündeki maskeden anladım bunu. Yanına gidip konuşmaya başladım, ameliyatının nasıl geçtiğini sordum. Şimdilik iyi bir problem yok dedi.Ameliyatın da konforlu geçtiğini söyledi.
Hastanenin içine girdim, temiz güzel bir hastaneydi. Lazer yöntemleri ve fiyatları konusunda bilgi aldım. iLasik ameliyatı 3250 tl fiyat söylediler bir miktar da indirim yapabiliriz dediler. Bu hastaneye tam kanım kaynamışken kapının önünde bir adam gördüm, anladığım kadarıyla 1 ay önce ameliyat olmuş ve şuan görüş düzeyi çok çok aşağı seviyedeymiş. Belli ki hakkını aramaya gelmiş ancak umduğunu da bulamıyordu. Bu olaydan sonra hastane hakkında iyi bildiğim her şey bir anda sıfırlandı.
Tabiki ameliyatın nasıl geçtiğinin kişi, doktor gibi bir çok faktörü var ama içimde bir şüphe oluştu.
Bundan 1 hafta sonra
Dünyagöz hastanesinin yolunu tuttum. Abimin de gözleri bozuk, onu da en azından bir muayene ettirmeye ikna etmiştim.
Dün (24.05.2016) saat 15:00'e Op.Dr.Hakan Eren'den randevu aldık.
Dünyagöz hastanesi çok gelişmiş son teknoloji makinelere sahip bir hastane. Bu izlenim açıkçası çok hoşuma gitti. Sonuçta gözümüzü emanet ediyoruz

Saat 15:00'te başlayan tetkikler 17:30'a kadar sürdü. Doktor Hakan Bey gözlerimize gözbebeğini büyüten bir damla damlattı ve daha sonra ameliyat hakkındaki fikirlerini bize sundu.
Abimin gözleri
-2.25 ve -1.75 benim ise
-3.50 ve -3.00 çıktı.
Doktor Hakan Bey abime gözlerinin ameliyata çok uygun olduğunu, isterse hemen ameliyat olabileceğini söyledi.
Benim ise göz numaralarım az da olsa ilerlemeye devam ettiği için, ameliyattan sonra ilerlememesini garanti edemeyeceğini,istersem 1 yıl kadar sonra tekrar kontrole gelmemi eğer ilerlemem durmuşsa o zaman ameliyat yapacağını yine de kararı bana bıraktığını söyledi.
Hakan Bey'e en kötü ihtimali sordum. En kötü ihtimalle gözün 6-7 sene sonra yine şuanki halini alır ve lens takarsın dedi. 1 saat kadar düşündüm ve 6-7 sene çok uzun bir süre, bu ameliyatı şimdi olsam hiç ilerlememe ihtimali de var.En kötü ihtimalle de 6-7 sene kazanacağım için bu ameliyatı olmaya karar verdim.
Abim bugün (25.05.2016) saat 11:00'de ameliyat için randevu aldı. Pek stresli görünmüyordu, benim gibi internetten yüzlerce ameliyat videosu izlemedi, ameliyatın nasıl yapılacağı hakkında bile bir bilgisi yoktu

Neyse işte gittik bugün saat 11:00'de. Hakan Bey'in dünkü ameliyat yaptığı hasta muayeneye gelmiş onun için yarım saat kadar bekledik ve abimi saat 11:35'te ameliyathaneye aldılar.
Ameliyat normalde 10-15 dakika sürüyor. Ama saat 12:40 olmuştu abim hala çıkmamıştı yani 10-15 dakika sürmesi gerekirken 1 saatten fazla süre geçti.
Derken abim ameliyathaneden gayet dinç, sağlıklı bir şekilde çıktı. Gözlerinde kızarma yoktu bembeyazdı.
Şuan görüşün nasıl diye sordum, çok iyi dedi. Ama doktorun söylediğine göre bu görüş daha da iyi olacakmış, bu bulanık haliymiş

Sol gözünde problem olmuş, lazer işlemini tekrarlamışlar onun için uzun sürmüş.
Ameliyattan sonra koruyucu bir bandaj verdiler, güneş gözlüğüne benziyor.
Şuan evdeyiz, damlalarını düzenli olarak damlatıyorum.
Ameliyattan 2 saat sonra gözlerinde yanma-batma hissi başladı ama doktor bunun normal olduğunu ameliyattan önce söylemişti. Bu gece uyuyup yarın uyanınca her şey düzelecek. Hem yanma-batma hissi bitecek hem de görüşü git gide netleşecek.
Ben sınavlarım sebebiyle bugün olmadım, 31 mayısta sınavım var. 1 hazirana ameliyat randevusu aldım.
1 hazirandan sonra konuyu editleyerek bizzat neler yaşadığımı gün gün hatta mümkünse saat saat size aktaracağım.
Sormak istediğiniz sorular varsa da konu altından sorabilirsiniz, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım