Merhaba @Metins ve diğer arkadaşlar,
Konu ile ilgili bir uzman sayılabilirim. Uzakyol Gemi Kaptanıyım. (
https://www.r10.net/youtube/1559966-d...g-kanalim.html)
Bilgi kirliliğini yok etmek adına, gemilerde vasıfsız işçi aranıyor ilanları hakkında birşeyler yazmak istiyorum. En çok sorulan sorulardan bir tanesi bu oluyor genelde.
Bazı uyanıklar insanların iş bulamaması ile ilgili olarak gazetelerde veya internet sitelerinde iş vaad eden ve maaşları genelde çok fazla göstererek insanların hayalleri ile oynuyorlar. Bu tip yerler size iş bulacağız vaadi ile kandırıp çeşitli senetler imzalatıp, cebinizdeki 2-3bin lirayı alarak gemide gerekli sertifika kurslarını vereceklerini söylerler. Ancak sektördeki tayfa (gemici) maaşları 2000-2500 Lirayı geçmemektedir. Kaldı ki, yetişmiş personel var iken sıfırdan gelen bir insanı çoğu şirket kabul etmemektedir. (Burada bazı faktörler var, torpil yada memleketçilik gibi.)
Denizcilik sektörü Türkiye'de birkaç senedir kötüye gitmekte. Hem zabitan hemde tayfa sınıfında maaşlar düşerken birçok firma 2-3 ay boyunca maaş vermemekte yada gecikmeli vermektedir. Bunu geçtim, gemicilik gerçekten ağır bir meslektir, bedenen çalışmaya ne kadar müsaitsiniz? Yada uykusuzluk, yorgunluğa ne kadar dayanıklısınız gibi..
Soru gelirse konu ile ilgili cevaplamaya çalışırım. Kolay gelsin şimdiden bol şans.
Hocam Siz Ne Gemisinde Kaptansınız?
Eleman Arıyormusunuz?
Tanıdığınız Firma Varmı Eleman Arayan?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:28:47 -->-> Daha önceki mesaj 21:27:00 --
Hocam İşkura Hergün Bakıyorum,Ama Kendime Göre İş Bulamadım.Oturduğum Bölgedeki İş İlanlarına Bakıyorum.%70 Engelli Eleman Aranıyor.Normal Vatandaş İş Bulamazken Hep Engelli Arıyorlar.Çakallar Ya Sigorta Parası Ödememek İçin Engelli Eleman Arıyorlar.