Beni dinlemen senin yararınadır, aklının bir köşesinde bulunsun.
Birincisi fitnessta yok şunu yemiyim bunu yemiyim diyet yapıyım kilo alıyım veriyim diyoruz genel olarak biz gençler, fakat;
1- Kilo almak vermek yaşımız için sürekli olabilecek ve kafaya takılmayacak durum, çünkü metabolizmamız hızlı çalışıyor ve ortalama 25 yaşımızdan sonra metabolizma yavaşlayınca kilo alacağız ve şuan yaptığımız sporu o zamanda yapmak zorunda kalacağız ve bırakamayacağız.
2- Yok yulaf yok gevrek falan yiyoruz bende çok yedim. Sakın pişman olma, ben yemiyorum o yulaf ezmesinden falan tadı tuzu yok ne kadar tat eklemey çalışırsan çalış arkadaş metabolizma yavaşlayınca bunları yersin, şimdi tam hayatının en güzel yılları her şeyden biraz olsun ye iç aklın kalmasın.
3- İlle de diyet yapcam yiycem diyorsan protein bazlı yemek için fıstık ezmesi al (tadını hiç hiç hiç sevmedim ben) efsane protein var sanırım 100 gramda markasına göre 18-30 gram arası değişiyor ben yurtdışından almıştım 33gram mı ne proteini vardı 100 gramda.
4- İleride normal yemeklerin yetmeyecek, aşırıya kaçtığında BCAA, Kreatin ve Protein Tozu kullanacaksın. Vücudunu doğal geliştirmeye odaklan.
5- Boyun 1.82 cm ve kilon 69.4 ise kilo olarak idealsin. Yağ yakmak yerine bir kreatin ile destekleyip yağı kasa çevirmeyi dene. Bu sayede hızlı düşüşler yerine maksimum 65 e düşerek geri 70 e kas ile çıkabilirsin. Zaten boyun için ideal kilo 69'dur yağ oranı az olduğu sürece sıkıntı yok.

Daha unuttuğum bir şey sormak istediğin varsa sorabilirsin. Başarılar.