Websiteniz hangi konuyla alakalı ise öncelikle o alanda içerik hazırlayan birinin derin bilgi sahibi olması gerekir. Sığ bilgilerle sırf özgün olması adına farklı kelimelerle hazırlanan bir içeriğin bana göre kullanıcıya bir katkısı yoktur, değersiz içeriktir.

SEO ile uzaktan yakından hiçbir alakam yokken kendi uzmanlığımla alakalı bir siteadi.wordpress.com şeklinde blog açarak site hazırlamaya başlamıştım yıllar önce. Rakiplerim de o olanda benim kadar yetkin bir şekilde içerik hazırlayacak kapasitede değildi. Hazırladığım site en genel anahtar kelimede kısa sürede zirveye tırmandı ve her gün onlarca yorum alıyordum. Çünkü alanında en ayrıntılı ve en doğru bilgiyi sunan site benimki idi. Siteye sadece herkesin o alanda bilmesi gerektiğine, merakına cezbedeceğine inandığım 20 adet içerik girmiştim. Yıllarca o site, rakipleri üniversite siteleri olmasına rağmen zirvede kaldı.

Daha sonra SEO öğrenmeye başladım, başka alanlarda da website yapmak istedim. Tabi bu alanlar uzmanlığımın tamamen dışındaydı. Hiçbirinde maksimum başarıyı yakalayamadım.

Farklı alanlarda da uzmanlığım oldu, o alanlarda da site kurdum. Yine alanında en derin bilgileri içeren siteler oluşturdum, o siteler de zirveye tırmandı.

Kısacası hangi alanda site hazırlıyorsanız; o alanda öncelikle tabiri caizse bilimsel anlamda bilgi sahibi olmanız gerekiyor ya da gerçekten o alanda uzman birine içerik hazırlatmanız gerekiyor.

Bunların yanısıra mükemmel bir içerik servisi yapmanız gerekiyor. Şu şekilde bir konu hazırlamıştım; okuyun, eminim faydası olacaktır: https://www.r10.net/google-optimizasy...l-etmeyin.html