Merhaba arkadaşlar,
Bir müşterimize yandex mail üzerinden mail kullandırıyoruz. Ancak yurtdışı müşterileri ile ilgili ikinci defa dolandırıcılık sorunu yaşıyorlar. Durumu sizlere bildirmek ve nasıl yardımcı olabileceğinizi öğremek istedik.
Müşterimiz, av tüfeği imalatı yapan ve yurt dışına ihrac eden bir firma. Bu firma, müşterilerine mail üzerinden invoice gönderiyorlar, hesap bilgilerini vesaire iletiyorlar ve müşterileri bu mail içeriğindeki hesap numaralarına ödeme yapıyorlar. Sıkıntı ilk yaşandığında bundan bir kaç ay önce, müşterimizin mail adresine benzer bir mail adresinden yurt dışındaki müşterilerine hesap numarası bildiren mail gönderilmiş ve yurt dışındaki müşterileri bu hesap numarasına ödeme yapmış. İkinci yaşanılan sıkıntı ise dün, bizim müşterimiz yurt dışındaki başka bir müşterisine henüz mail göndermeden, müşterimizin kendi maili üzerinden gönderilen veya öyle görünen bir şekilde yurt dışındaki müşterilerine hesap numaranı içeren mail gönderilmiş. Yurt dışındaki müşteri de bu hesap numarasına ödeme yapmış.
Bu sorunların önüne nasıl geçeceğiz? Sorunun müşteri maillerinde mi yoksa nerede olduğunu nasıl tespit edeceğiz?
Daha önce böyle bir olayla karşılaşan oldu mu acaba?
Yanıtlarınız için teşekkürler.
Hocam bence yandexte sorun olduğunu sanmıyorum.Ben apple geliştiricisiyim.Adamlar scan mail denilen bana apple.com şeklinde mail atabiliyorler yani nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama kendilerinin olmayan bir domainde uzantıda mail adresi gibi gösterip mail atabiliyorlar
-Apple aradım izah ettim dedimer geliştirici bilgilerini çalmak için atılan mailler (mailde geliştirici süreniz az kaldı tıklayın diyor) Tıklanıldığında tarayıcıla keylogger atğyor.
Aman dikkat edelim.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi