RDY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben de isterim Google'ın mini etek giymesini
Şaka bir yana, aslında Google birçok şeyi paylaşıyor hocam, sadece ulaşmasını bilmek lazım. Bu konuda çok ciddiyim.

Gündemi takip etmek zorundayız, Twitter, Linkedin vs. Bu adamlarla haşır neşir olan kişilerin bloglarını ve kişisel hesaplarını takip etmek zorundayız.

Google birçok patentini bizlerle paylaşmakta. Tabii ki adamlar Core algoritmasını paylaşmaz, ancak en azından mantığı kavramak adına bunları incelemeliyiz.

Google birçok duyurusunu bizlerle paylaşmakta, paylaşmasa bile en azından teyit etmekte. Adamlar bu güncellemelerin takibi için algoritma kurmuşlar ( mozcast, algoroo vs ) En azından bu adamların dediklerini analiz etmek gerekiyor.

Ve şu konuda eminim, herkesin tek ortak görüşü yazının sonunda yer alıyor.
Gerçek anlamda değer yaratmak istediğiniz Web projelerinizde Kaliteli, Güncel ve Doğal olmak zorundasınız!

Yazı aslında çok çok önemli bir konudan da bahsediyor: Artık Panda yok, Penguen anlık olacak, Panda Çekirdek algoritmasına dahil olarak anlık olması için denemeler yapılıyor

Daha açık ne söylenebilirdi?
google, o algoritma senin bu algoritma benim zaten dansöz gibi kıvırıp duruyor. bu nedenle mini etek giymesine gerek yok. bence ne yaptıklarını veya ne yapmaya çalıştıklarını tam olarak kendileri de bilmiyor. karşınızda derdinizi anlatabileceğiniz birisi yoksa ne yapayım ben o google'ı?

diyorsunuz ki "gerçek anlamda değer yaratmak istediğiniz web projelerinizde kaliteli, güncel ve doğal olmak zorundasınız"

ben bu kıstaslara göre uzmanlık alanımda marka bir web sitesi oluşturdum, yılların emeği var, ama sonra noldu birden düşüş yaşadım. olumsuz ne yaptınız derseniz hiçbirşey yapmadım. seo uzmanı falan da değilim. sadece içerik ürettim, kaynak gösterildim. olumsuz hiçbirşey yapmadığımı 2-3 yıldır kimseye anlatamadım. başkaları ne yaptılar derseniz demek ki çok şeyler yapmışlar.