Sevgili arkdaşlar yaşım 35 bu yaşada kadar obez bir hayat sürdüm şimdi ciddi bir kilo verdim bazı bölgelerde yer yer sarkma gibi bolluklar mevcut ayrıca kilo veriken biraz abartım sanırsam kaslarımda eridi yani dayanıklılığım arttı ama eski gücüm kalmadı

. Bende dedim ki şöyle bir vücut geliştirme işine gireyim hem kaybettiğim kasları geri kazanayım hemde sarkmaları bir nebze toparlamaya yardımcı olsun. Şimdi önemli olan ne yapmam lazım internette felan baktım 90 günde evde yapılan sistemler felan var ama ben kararız kaldım protein tozları var salon durumu var internetde hazır programlar var uygulanabilirliği nasıl yani nasıl bir program izlemeliyim sizce ?
Hocam merhaba,
Bu aralar çok görmeye başladım bu tarz konular. Vücut geliştirme işi ciddi sabır isteyen bir iştir. Ayrıca ne kadar emek verirseniz karşılığını alırsınız.
İlk önce kendimden başlayalım. Çok sıska vücudum vardı. Spora başladım bıraktım. Şuan ise 1 yıldır düzenli olarak vg yapıyorum. Boyum 1.72 kilom 70. Şuan bulk(hacim alma) dönemindeyim. hedefim 75 olmak.
Yazdan kalma resmim :
https://www.instagram.com/p/7e59a0AX...-by=atknuludag
Size tavsiyem zaten kış geldi kaliteli karbonhidrat tüketerek ağırlık antrenmanı yapmanız böylece kas kütlenizi arttırabilirsiniz. Yaza doğru ise aldığınız fazlalıkları vücuttan atmalısınız bunun içinde ağırlık+cardio yapmanızı öneririm.
Gerçekten bu iş sabır işi kısa sürede çok şey beklemeyin hocam. Bigün bir bakmışsınız "ben nolmuşum böyle ya" diyeceksiniz

Kolay gelsin