Merhaba arkadaşlar.
Render konusunda büyük bir sorunum var. Konu hakkında detaylı bilgi paylaşacağım. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Öncelikle ana kaynak video kaliteli ise mantıken render sonucu çok büyük bir kalite düşüşü olmaz. Sony vegas kullanıyorum. Kayıtları ise ShadowPlay ile alıyorum. Hemen konuya geçeyim.
ShadowPlay Kayıt Ayarlarım
5 Dakikalık 1 video Kaydı özellikleri
5 dakikalık Dosya boyutu 1 gb ve örnek bir ekran görüntüsü
Buraya kadar hiçbir sorun yok. Asıl sorun render sonrası. Render için Sony vegas kullanıyorum. Sony vegas'ta H264 codeci kullanıyorum. Ayarları youtubede paylaşılan videolardan aldım. Birçok kişi hemen hemen aynı ayarları kullanmış. Hemen detaya geçiyorum.
1366*768 monitörüm var. Kayıt ettiğim videoyu sony vegas'ta açıyorum.
H264 codec ayarlarım şu şekilde:
ÖNEMLİ NOT:
Render ederken 1280x720 render ediyorum. Daha önce kaydedilmiş ayarlarım olarak 1920x1080 gözüküyor ama ben ayarları costimize ederek 1280x720 yapıyorum. Zaten kayıt aldığım çözünürlük 1336x768. Kısacası herhangi bir sorun yok. H264 6000 kbs bitrate kullanıyorum
Render sonrası Berbat Sonuç
Dosya boyutu 281 MB. Bu dosyanın bilgileri şu şekilde
Yukarıdaki ekran görüntüsü ile aşağıdaki ekran görüntüsünü dikkatli incelerseniz sorun açık ve net. Render sonrası kalite berbat. Bunu fps değerlerinin yer aldığı sağ alttan rahatça görebilirsiniz. Ana kaynak videom süper. 6000 kbs h264 codec bitrate ile render ediyorum nden böyle oluyor anlamadım.
Nerede sorun olabilir. Yarımcı olan herkese teşekkür ederim.
Herhangi bir bilgi isterseniz konuya hemen ekleyebilirim.
Saygılar