İnternetten para kazanmak derken her türlü yeteneği kastediyorum. Grafik olur web tasarım olur sadece makale yazıp da adsensedan kazananlar olur yazılımcılar olur seo olur sosyal medya pazarlaması olur mobil uygulama geliştirenler olur kendi servisini oluşturanlar olur satış ortaklığı yapanlar olur kendi ürününü satan pazarlayanlar olur, ama demek istediğim bir iş yeriniz yok tek ihtiyacınız bir laptop ve internet bağlantısı. Yeteneğiniz ne olursa olsun sadece internetten kazanabileceğiniz şekilde yapıyorsunuz işi diyelim.

Aileler, toplum, insanlar genelde iş olarak bakamıyorlar ya da bir türlü ne yaptığını anlayamıyorlar. 5 yıldır bu işler içerisindeyim hala ne zaman iş bulacaksın diye soranlar oluyor.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? (Ha bana sorarsanız bu bir meslek olmasaydı bu işi para için yapanlar olmasaydı bugün ne internet dünyası ne yazılım dünyası ne mobil dünyası hiç bir şekilde doğru düzgün gelişemezdi diye düşünüyorum)

Bir diğer soracağım şey ise, sizce bu işlerin önü açık mı yani devlete şirkete bağlı kalmadan pazarlama aracı olarak sadece interneti kullanarak ne kadar garantili bir iş yapmış olabiliriz geleceğe dair, bu aralar çok kafamı yoruyorum da bu meselelere. Zaman zaman gelecek kaygısı ve başarısızlık yetersizlik hisleri oluşuyor bende.