düzenleme : 2017 Mart - drop domainlerin satın alınıp paravan kurulmasını artık tavsiye etmiyorum.

Bu yazı dizisinin yazıları :

İngilizce Sitelerle Para Kazanma Yazı Dizisi
İngilizce Siteler İçin Seo
Similarweb İle Diğer Sitelerin Hit Aldığı Kelimeleri Keşfetmek

Bu konuda yazdıklarım "ingilizce siteler" için geçerlidir!

@bantumi 'nin ingilizce sitelerle ilgili yardım amaçlı açtığı konuda bir şeyler karalayınca özel'den ve konu altında soru soran arkadaşlar oldu ayrı bir konuyla yanıtlamış olayım.

Bu konuda sadece similarweb 'le ilgili değil de genel olarak ingilizce sitelerle kazanmayla ilgili 8-9 seneyi bulan tecrübelerimi de paylaşmak istiyorum.

İngilizce siteler daha çok kazandırdığı için ilgi alaka üzerlerinden hiç eksik olmuyor.
Kazancının ekran görüntüsünü paylaşan arkadaşlar da insanların gıpta damarını tahrik ederek bu hevesin artmasına sebebiyet veriyorlar.

Ama gel gör ki, nasıl bir yol izleneceğiyle ilgili detay veren insan sayısı oldukça az.

Rakam vermek istemiyorum. Oldukça iyi rakamlar kazanılabiliyor kardeşler..

Önümüzde iki büyük sorun var :

1- Türkçe'ye göre daha fazla rekabetin olduğu ingilizce'de nasıl daha önde olacağız ( SEO )

2- Kaliteli içeriği nasıl hazırlayacağız? ( İçerik )

Sırayla Gidelim :

İngilizce Siteler İçin Seo

Yazılan yazılara bol bol link alımını da yaptım, sosyal medya paylaşımlarını da. Ana Domain güçlü olmadan bunlardan sonuç almanız çok kolay değil! Daha çok alakalı kaliteli içerikle aşabiliyorsunuz sadece bu handikapı. İşleri oldukça kolaylaştıran şey ise sağlam, eski bir domain satın almak.

Benim bununla ilgili gerektiğinde kullandığım araç Freshdrop .
Düşmüş domainlerin backlinklerinin sıfırlandığı falan hikaye arkadaşlar, arkanızda geçmişi olan dünya kadar edu, gov, org linki olan siteler olduğunda işiniz nisbeten ! daha kolay.

Freshdrop vb araçlardan domain takip ederken dikkat etmeniz gereken öncelikle PR değil !

Trust Flow ve Citiation Flow majesticseo nun domain değerleme ifadeleri ben genelde bunları kullanıyorum. Moz değerlerini de esas alabilirsiniz.

Daha sonra ahrefs gibi araçlarla gov edu backlinklerini sorgulamak gerekiyor. Mesela ben şimdi syllable.org domaini için sorguladığımda şöyle bir sonuç aldım :

bu domain benim ölçülerime göre alınabilir. Yine de sizden önce biri alıp spam yapmış mı diye bakılabilir.

Ben oldukça uzun bir süredir yazdırdığım makalelere link alımı yapmıyorum. Ama bunun için de denediğim ve tutan bir taktiğim mevcut bunu başka bir yazıda ele alırım nasipse. ( Bkz. İngilizce Siteler İçin Seo )

Sağlam bir domaininizin olması yazdığınız/yazdırdığınız yazılara link almak/vermek istediğinizde işinize oldukça kolaylaştıracaktır. alt yazılar link sayısına göre üstlere çıkmıyor, domainin değeriyle birlikte kaliteli linkler sayesinde üstlere çıkıyor. hatta bazen öyle oluyor ki domain çok kaliteliyse alt yazı pek çok linki olan diğer yazıları sadece domainin gücünden dolayı geçebiliyor.

Kaliteli içeriği nasıl hazırlayacağız?

Freelancerdan bulabilirsiniz ama dikkat etmelisiniz kalitesiz tonlarca yazar var. 1-2 tane kaliteli yazar bulana kadar bocalamanız ve yanlış kişilerle çalışmanız normal. Aldıkları review'leri kontrol edebilir oluşturacağınız projelerde ingilizce 1 gibi sınavları almış olanların teklif vermesini sağlayabilirsiniz. Bir dikkat etmeniz gereken konu da iş verdiğiniz kişilerin kendisinin yazmasına dikkat etmelisiniz. Freelancer'da sizden sahip olduğu referanslarla iş alıp çaylaklara çok daha düşük fiyata -kalitesiz- yazılar yazdıranların sayısı da oldukça fazla. İşi vereceğiniz kişinin "Employer" profili de varsa yazdırmayın.

Peki ama bu yazarlara ne yazdıracaksınız. Sıra geldi Similarweb olayına.

İngilizce ne yazdırırsanız yazdırın yüksek hitler almıyorsunuz pek tabi. Aranan ve rekabeti nisbeten az olan kelime gruplarını bulmanız önemli.
Başlangıç olarak Alexa değeri 200-500k arasında olan Pr'si 0-3 arası olan blogları hedef olarak alabilirsiniz. Alexa değeri iyi kötü bir trafiği olduğunu pr si de nisbeten yarışabilir bir rakip olduğunu bize gösteriyor. Bu tarz bir site zaten çok yüksek rekabetli kelimelerle hit almıyordur diyerek similarweb maceramıza başlıyoruz.

www.similarweb.com

Simlarweb aylık 200$ değerinde bir araç. Var olan analiz araçları arasında en pahalılarından birisi. Bir de alexasına bakıverin. Bu alexada bu kadar pahalı hizmet veren bir firmanın ne kadar kazandığını tahmin etmeyin size ne. Ama bu, "demek ki işe yarar ve başkalarının veremediği bilgileri verdiğini" gösteriyor demek ayrıca. Para kazanmadan para harcamayın benim temel düsturum bu. Ücretsiz versiyonu bize o sitenin en önemli 5 kelimesini veriyor zaten bu da yeterli başlangıçta.

Kendi sitelerimde denediğimde verdiğim tepki şu "Vay ş erefsiz! Bütün sırlarımı veriyor bu tepkiyi mazur görün. Nasıl veriyor bu bilgiyi bilmiyorum.

Neyse hadi dediğimiz gibi bir site bulalım :

tam olmasa da bir tane buldum : babywisemom.com

Similarweb üye olmadan şu şekilde adres satırına yazın : http://www.similarweb.com/website/babywisemom.com

aylık 15k trafiği var. Günde 500 civarı trafiği var. Bakalım bu trafiğin en çoğunu hangi kelimelerden alıyormuş :

tıklayıp açılan kelimeye bakıyoruz : https://www.google.com/search?q=what...%20a%20newborn

3. sırada çıkıyor bu kelimede. Diğer kelimeleri de kontrol edip backlink güçleri de analiz edilir.
analiz ettiğimiz kelimedeki sayfasının gücü şu :

siz söyleyin bu kelimede bu sayfayı geçemez misiniz?

Similarweb işte tam olarak bu işe yarar.