ayrı konu açmaya gerek yok ben de nacizane görüşlerimi paylaşayım arkadaşa da bir iki sorum olsun ayrıca benim de.

ingilizce içerikte 20k lık bir trafiğim yok benim, yaklaşık 10-13k arası gelip gidiyor.
sektöre göre değişmekle birlikte arkadaşın kazandığı rakam yaklaşık 1200 - 1700 tl /gün civarıdır.

kazanca takılmayın. hırs yapmayıp işinize odaklanmanız en önemlisi.
benim 10-12 k lık trafik yaklaşık 400 konudan geliyor, arkadaşınkiyle kıyas ederseniz demek ki ne kadar çok konu (kaliteli) o kadar çok trafik ve kazanç demek.

yazılarımın yaklaşık olarak yarısını yazdırdım yarısını da kendim yazdım.

seo yla ( backlink vs gibi uğraşları kastediyorum ) yaklaşık 2 senedir uğraşmıyorum. pr5 sağlam bir domain buldum ( edulu, gov'lu zibilyon tane linki olan ) ve blogumu ona kurdum. sonrası gelsin içerik.

içeriği yazmayla ilgili size acayip bir tavsiyede bulunacağım :

similarweb : http://www.similarweb.com/

ş erefsiz! diye tabir ettiğim bir araçtır kendisi.

neden?

mesela benim sitemi buradan analiz ettirdiğimde hit aldığım bütün kelime gruplarını listelediğini gördüm. ( inşallah rakip sitelerin sahipleri benim siteyi analiz etmez ) buna benzer uygulamalar var ve zaman içinde bazılarına ücretli üye de oldum (bkz.semrush). ama bu site kadar bir sitenin mahremini döken başka bir uygulama görmedim duymadım.

bunu avantaja çevirmek elbette elinizde. başlangıç olarak alexası 250k-500k lık ingilizce siteleri burada analiz ettirerek çalışacağınız kelime gruplarını belirleyebilirsiniz.

mesela bu konuyu açan arkadaş bana sitesini söylese her iddiasına girerim 1 ay içinde hitlerini yarı yarıya indirebilirim. hitinin %80 i konularının %20'sinden geliyor ( bütün siteler için aşağı yukarı aynı oran ) o %20 konuyu ve kelimeleri bulduğumda ( 140 içerik ) ana domaini zaten kaliteli olan sitem için o yazıların yazdırılması için sipariş vermem yeterli. ( merak etme dostum kazancında gözüm yok rahat ol, Allah daha bol helal kazanç versin )

Paranız varsa bu yatırıma girin..
Sağlam bir domain ( yaklaşık 200-500$ arası )
Editör ( Freelancer'da 300 kelimelik yazılar 2-2.5$ ) 200 yazı = 500$

yaklaşık 3000 bin tl ye günde yaklaşık 4k hit sektöre göre değişmekle birlikte yaklaşık günde 200-400tl arası kazanç.
İçerik olsun diye içerik yazmayın, milletin hit aldığı içeriklerle içerik yazın.

Arkadaşa soruma gelince :

- Sektör nedir ( )

edit:
dayanamadım tekrar kendi siteme baktım. töbe bismillah.
olm bütün kelimeleri tam hit sırasına göre yazıyo olm bu araç. bu bilgiye nasıl sahip olabilir inanılır gibi değil. semrush yanından geçmiyor belirteyim.