Ben 320i kullaniyorum, genel olarak kronik diyebilecegim bir sikinti yasamadim. Beni kis aylarinda rahatsiz eden DSC acikken biraz sert kalkislarda arkadan metalin metale sürtme sesi gelmesiydi. Herhalde difransiyelde bir sikinti var diye BMW servisine gittim ama bir sikinti yokmus. Ses artik neden geliyor bende anlamadim.
Onun disinda 320 d gercekten mantikli bir secim olmus. 320i yi 9.5 lt/ 100 km den asagi indiremedim.
Arabami alirken cok acele ettim. Bende navigasyon sistemi ve dolayisiyla ortadaki kontrol tekerlegi yoktu. Sonradan cok özendim ama gec kalmistim.
Bu arada BMW ler ne kadar olmasa da yag yakarlar alacaginiz aracin yag degisim tarihine/ kilometresine bakin ve sonra yag durumunu kontrol edin. Eger yag olmasi gerekenden cok daha az ise oarabadan uzak durun derim.
Max km icinse birsey diyemeyecegim, kullanima bagli olarak 150 bin km den yukari almazdim. Motor dayanir dayanmasina da, kullanim ile asinan tek motor degildir, debriyaji unutmamak gerekir. Yüksek km si olan bir arac alindiginda yakinda debriyaj baski balata degisiminin muhtemel olmasi düsünülmelidir ki heleki otomatik sanzimanlarda bu olay daha da pahalidir.
Düzenleme : Yukarida belirttiklerim E90 icin gecerlidir.