Bastan belirtmek istiyorum, sadece 1. sayfayi okudum.
Yazilim mühendisi olacagim veya olmak istiyorum diyorsun ama cok yanlis sartlandirmissin kendini.

Ben 2 sene Izmir ekonomide Yazilim mühendisligi okudum tatmin olmadim egitimime yurt disinda bir Teknik üniversitede devam ettim.

Yazilim mühendisi olmak istiyorsun C Mühendisi yada Php Mühendisi degil. Simdi daha yolun basindasindir o yüzden bu sorunu gayet makul görüyorum ama okulun bittiginde yada okulunu yariladiktan sonra eger yeni bir dil ögrenmek 1 hafta gibi devasa bir vaktini aliyorsa yada gözün korkuyorsa bir yerlerde birseyler yanlis gitmistir.

Yazilim mühendisi hatta yazilimci benim icin CAKAL dir. Halk arasinda tabir ettigimiz gibi cakal ama bunun temiz versiyonu. Halk arasindaki CAKAL lar nasil birisini dolandiririm derken 10 dakikada milyon tane fikir olusurabiliyorsa yazilim mühendisi de bir problem karsisinda kisa sürede bir sürü veya 1 tane optimal cözüm üretebilmelidir. Programlama ise isin angaryasi. Sen, sana sunulan problemi en optimal derece de cöz kagida artik diagramlar ilemi yoksa Pseudocode ile mi dökersin senin bilecegin is; piyasa tabiri caizse "kodcu" kayniyor. Senin olayin yazmaktan cok cözmek.

Bu da benim nacizhane görüsüm.

Düzenleme : Yazim yanlisi