Rubenis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle kendimden ve mesleğimden bahsedeyim. Ben 24 yaşındayım ve yazılımcıyım. 5 yıldır profesyonel olarak bu sektörde çalışmaktayım. İş hayatımın son 2 yıllık sürecinde belli bir birikim yapabilme fırsatı elde ettim.

Geride kalan hayatıma kendi işim üzerinden devam etme gibi bir gayem var. Ve bu gaye için ayırabileceğim rakam 50 bin tl civarı.

Yazılımcıyım dedim fakat kâr getirisi olabilecek her işe ve projeye de açığım.

Size sormak istediğim; benim yerimde siz olsaydınız bu tutar doğrultusunda nasıl bir girişimde bulunurdunuz?

(Tabi bunu sorarken benim kafamda şekillenmiş bazı girişimlerin olduğundan da bahsetmek isterim. Sizin değerli tavsiyelerinizi de dinleyerek mantıklı alternatif girişimler üzerine de biraz kafa yormak istiyorum)

Cevap ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, lisedeyken sınıf öğretmenlerimden 1 tanesi yazılımı yazar ve gerek esnafa, gerekse şirketlere açıklayıcı bir dille anlatır ve satmaya çalışırdı. Çoğu zaman eli boş dönerdi. Lakin hic vazgeçmedi. Şu an kendisi piyasada ki ünlü isimlerden birisi. Şimdi ona teklifler geliyor, lakin kendisi de hala teklif götürdüğü yerler oluyor. Yani elimde zaten müşteri var demiyor sürekli yeni müşteri Peşinde. Müşterilere örnek vermek gerekirse ( market, eczane, tekstil vb. ) kendinize güveniyorsanız onun gibi yazılımı önceden hazırlar ve gereken yerlere sunarsınız.