Merhabalar,

Dün EMK Bilişimden bir VDS satın aldım. Bu konularda pek bilgim olmadığı için haliyle firma sahibinden yardım istedim. Öncelikle CentOS işletim sistemini kurdurdum. Ben daha önce windows sunucularda çalıştığım için uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanmaya çalıştım fakat bağlanamadım haliyle. Firma sahibine bu durumu bildirdim.

gördüğünüz üzere azarı yedik. Suçumuz nedir "bilmemek"

Daha bir şekilde sunucuyu düzenledim ve dosyalarımı kurdum. Video sitesi olduğu için verilerimi bot ile çekecektim ki localhostta çalışan VK botum sunucuda çalışmıyor. Sorun ise yönlendirme hatası "CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be actived when open_basedir set in" internetten her türlü araştırmayı yaptım. open_basedir tanımladım php.ini ye yine olmadı. Tekrar aynı adrese yani firma sahibine dönüş yaptım.

Sunucumda ücretsiz vestacp olduğu için lisanssız ürünlere yardım etmeyeceklerini söylediler. Daha sonra cPanel alırsam sonuç ne olur dedim garanti edemeyiz dediler.

Gördüğünüz gibi konuşmalar bu şekilde arkadaşlar. Yani arkadaşımızın yaptığı resmen sunucuyu sattıktan sonra kullanıcı naparsa yapsın. Tamam ücretsiz yazılım kullanıyor olabilirim. Lisanslısına da garanti veremiyor arkadaş.

Son olarak demek istediğim takdir sizin arkadaşlar suçum bilmemekse ve bu beni haksız duruma düşerecekse teşekkür ederim. Bu haksızlığı gururla taşırım.