NedensizPostalar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sesimizi bir duyurabilsek, herkes buna destek verse işler değişir hocam.
eleştirmek yerine birşeyler yapmak lazım.
Değişmez.Eğitim ülkenin kaderidir.Bilinçli,üreten bir nesil demek ülkenin 10-100-1000 kat gelişmesi demek.Her alanda oldukça donanımlı yaratıcı mühendisler,vb. mesleklerden çalışanlar demek ülkenin her ihtiyacını üretebilmesi demek.Yedirmezler

Türkiye'de kaç tane yaratıcı proje,çalışma çıkıyor diğer ülkelerde kaç tane?Bunun 2 nedeni var;

1. Verilen ezberci,düz mantık üzerine kurulu eğitim.
2. Girişim için olabildiğince yapılan az destek veya yapılsa bile yerel projeler üzerine ilerleyen bir sistem.

Misal veriyorum şimdi forumdan bilgisayar üzerine bilgili biri çok farklı bir mimariye sahip bir elektronik devre elemanı yapsa (transistör veya benzeri bir malzeme) onu bize yedirmezler.Niye çünkü şuan ki elektronik aygıtlarda en çok kullanılan mikro işlemci,kondansatör,direnç gibi malzemeleri bilgisayarlar,telefonlar,televizyonlar için üreten şirketler senelik kaç milyar dolar ciro yapıyor.

Bir kişi kendini kurtarmak istiyorsa önünde hiç bir engel yok okusun,araştırsın,öğrensin ardından farklı bir şey bulduğunda bu milyar dolar ciro yapan şirketlerin yatırımcıları onu bulur.Şartları kabul edip iş yaparsınız kendinizi ve ailenizi kurtarırsınız.Ülkeyi kurtarmak için bir şeyler yapayım derseniz aşmanız gereken milyonlarca kişi,engel çıkacaktır.