Merhaba, arkadaşlar bu konu çok ciddi ölçüde herkesi ilgilendiren ve herkes için önemli olan bir konudur.
Uzun süredir ülkemizin eğitim sistemi durumunu düşünüyor, çok vahim bir halde olduğunu düşünüyorum.
Son 20-30 yıldır neden türkiyede bilim adamı yetişmiyor? neden yeni icatlar yapamıyoruz? neden batı ülkelerindeki gibi üretim yapamıyoruz?
Neden Türkiyede Beyin Göçü Oluyor?
Bunların tek nedeni eğitim sistemidir. ve ülkemizde böyle değerli bilim adamları yetişirken her türlü imkanı ve güzel yaşam imkanı verilmediğinden beyin göçü oluyor. ülkemiz çok güzel yaşam imkanı ve rahatlığı ferahlığı sağlamalıdır.
Neden diye sorarsanız örneğin ABD'de çalışan bir şahıs her türlü imkanlardan faydalanabiliyor. elektrikli araba kullanıyor, sokakları ve yerleşim planları son derece düzgün, akıllı teknolojik aletler üretiliyor. ama bunun yanında çok iyi yaşam imkanı veren ABD'den kim gitmek ister?
Herkes başkalarının görüşüne karşı saygılı.
Biz müslümanlar olarak islam'ıda çok iyi anlamalı ve dosdoğru uygulamamız gerekiyor. malesef bu konudada çok yetersiz olduğumuz görülüyor.
Biz müslüman ülke olarak çok tembeliz ve hiç çalışmıyoruz kolaya kaçıyoruz ve hiç birşey üretmiyoruz.
Hiç araştırmacı ve sorgulayan bir toplumumuz kesinlikle yok.
Gerçekten bu durumumuza ağlamamız lazım bizim gülecek zamanımız değil.
Ülkemizin Dünya ülkelerini ele alıp hangisinin çok başarılı olduğunu, ve nasıl başarılı olduğunu araştırıp her türlü bilgiyi edinip, bizim eğitim sistemimize uyarlanması gerekir.
Önerim Şudur;
Sosyal medyada çok iddialı bir video ve yazı hazırlamalı twitterda en üst toplistlere çıkmalı, hükümetin bir şekilde duyarak bu kötü eğitim sistemine el atmasını sağlamalıyız. Bu ülkede birşeyleri değiştirmemiz bizlere bağlı.
Eğitim paradan, evden, arabadan ve diğer herşeyden daha kıymetlidir. lütfen herkes bunu sorumluluk gibi üzerine alıp her türlü desteği vermelidir.
Benim yardımcı olabileceğim birşey varsa her türlü yardıma hazırım.
Fikir ve öneride bulunursanız her türlü memnun olurum
Saygılarımla...