Merhabalar,

Bundan 1 sene önce butur.net'in R10'daki reklamına kanarak 1 yıllık peşin ödeyip butur.net'den VPS paketi satın aldım. Sunucunun performansı yeterli gelmediği için sadece üzerin 5-10 tane basit şirket sitelerini ve onlara ait eposta hesaplarını barındırdım bu bir yıl boyunca.

1 yılın sonunda ki bana sistem mail atmış ancak dikkatimi çekmemiş, yedeklerimi alamadım ve sunucunun süresi ayın 4 ünde dolmuş ve hesap 10 unda askıya alınmış.

Veysel Bey'e cuma günü ödeme yapabileceğimi, bu süre zarfında müşterilerim zarar görmesin diye sunucuyu açık tutmasını istediğimi belirten destek talebi oluşturdum ancak olumsuz cevap verdi. Daha sonra yedeklerimi alabilmem adına 1 günlük açık tutmasını istedim ve buna da olumsuz cevap verdi. Bunun ticaret etiğine aykırı olduğunu söylemem üzerine ukala bir tavırla "Önce süre isteyip açtırmaya yedek alıp gitmeye kalktınız. Sonra etik dersi vermeye kalkıyorsunuz. Ücreti ödendiği zaman açılır." şeklinde dönüş yaptı.

Kendisi ile çalıştığım süre boyunca sunucuların performansı berbat, destek ise (web sitesinde yazana göre 7/24) berbat ötesiydi. Telefonlarına ulaşmakta ayrıca imkansızdı.

Büyük ihtimal bu tarz bir insan yedeklerimi alabilmem için sunucuyu açmayacaktır ancak umarım benden sonraki kişiler bu konudan ders alabilirler.