Herkese Merhabalar,

Bazı arkadaşların tanımlamalar sırasında zorlandıklarını gördüm ve resimli şekilde yandex tabanlı mail kurulumunu anlatmak istedim.

Ben ayarlamaları cpanel üzerinden yaptım, başka bir panel kullanıyorsanız da hepsi aşağı yukarı benzerlik gösteriyorlar.

• Öncelikle aşağıdaki adrese gidiyor ve varsa yandex adresiniz ile giriş yapıyorsunuz.
Yandex adresiniz yoksa, 1 adet alarak bu işlemi yapmanız gerekiyor.
https://kurum.yandex.com.tr/domains_add/

• Adrese girince eklemek istediğiniz alan adını başında www olmadan yazıyorsunuz ve "Alan adı ekle" yazan butona tıklıyorsunuz.

• Gelen ekranda alan adının sahibi olduğunuzu doğrulamanız için 3 seçenek var ben ilk sıradaki ve en kolay olanı olduğunu düşündüğüm html dosyası ile anlatım yapacağım.
  • Hostunuzun ana dizinine girerek size söylenen dosya adında .html uzantılı bir dosya oluşturuyor ve içine sadece yazmanız istenen karakterleri yazıyorsunuz. Hepsi bu.

• Bana verilen dosya adı bu şekildeydi, güvenlik gereği bazı karakterleri kapatıyorum.

• Ve yine aynı şekilde hiç bir ekleme yapmadan, html tagları olmadan yalnızca verilen karakterleri yazıyoruz.

• Bundan sonra işlemi kontrol ettiğinizde, alan adı doğrulamasının başarı ile yapıldığını söylemesi ve sizden mx kayıtlarınızı düzenlemenizi isteyecek.
  • Buradaki püf nokta, yandex tarafından verilen bilgilerin en düşük önceliğe (aslında en yüksek) sahip mx kaydınız olması gerekiyor, yoksa doğrulama yapılamıyor.

• Yeşil olarak Alan adı bağlandı mesajını almışsanız, işlem tamamdır.
  • Bundan sonrası epey kolay ve opsiyonel işlemler.
  • Şimdi mail.alanadiniz.com adresinin mail giriş paneline yönlenmesi için gereken ayarları yapacağız.
  • Bu işlem için bir cname dns kaydı oluşturmamız gerekiyor. (varsa eskisini silin)

• Son olarak, DKIM ayarlarını yapacağız. Bu şekilde postalarınız neredeyse hiç spama düşmeyecek.
  • Aşağıdaki adrese girdiğinizde sağ alt tarafta size özel olan DKIM kodlarını bulabilirsiniz, bu bilgileri TXT formatında dns kaydı olarak oluşturuyoruz.
  • Buradaki püf nokta ise _domainkey ifadesini kendinize göre değiştirmiyorsunuz.
https://kurum.yandex.com.tr

• Ve sonuç... Eğer bu işlemleri başarı ile yaparsak aşağıdaki gibi alan adımızın yanında yeşil tick çıkacaktır. Bu işaret DKIM onaylandığını gösterir.

Umarım işinize yarar, bir sorununuz olursa buradan yazın yardımcı olmaya çalışayım.