Worlaut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya hocam bide telefonlarını aradım çok amatör bi firma gibi geldi o yüzden pek güvenemedim sorarım izin vermezlerde ben de almam heralde.Hem diyelim paket hasarlı saat çizikli falan firma bunu kabul etmez ki o halde? Kargo şirketinde sorun var derler bekleyen yine ben olurum.
http://www.hizlisaat.com/git-sikca_sorulan_sorular.htm

Kargo teslimatı sırasında nelere dikkat etmeliyim?
Sitemizden verdiğiniz siparişinizde bulunan ürünler size ulaştığında kargo görevlisi yanınızdayken lütfen kargo paketini kontrol ediniz herhangi bir hasar durumunda “ Hasar Tespit Tutanağı” hazırlatmanız gerekmektedir. Hasar tespit tutanağı ile ilgili olarak dikkat etmeniz gereken bir diğer husus kargo görevlilerinin tutanakta belirttikleri açıklamalardır. Örneğin, “ Kolide hasar bulunmamaktadır. Ürün hasarlıdır. “ gibi bir tutanak, ürünün taşıma esnasında hasar görmediği şeklinde yorumlanacağından değişim esnasında problem yaratmaktadır. Hasarlı çıkan ürününüz için mutlaka tam ve doğru kelimelerle tutanak tutulması için görevliyi uyarınız.
Siparişinizi teslim aldıktan sonra fark ettiğiniz hasar durumlarında ise kargo şubenize hemen bilgi vermeniz ve hasar tespit tutanağı hazırlanması doğrultusunda yardım talep etmeniz gerekmektedir. Eğer kargo şubesinden gerekli yardımı almazsanız bize bilgi vermenizi rica ederiz.
Kargo görevlisine tutanağı hazırlatarak ürünü bize ulaştırmanız sonucunda, değişim işlemleriniz hızlı bir şekilde tamamlanacak ve tarafınıza bilgi verilecektir.
Elinize hasarlı ulaşan ürününüzü size teslimatı yapan kargo firması ile bize göndermelisiniz. Örneğin ; Yurt İçi Kargo ile elinize ulaşan hasarlı bir ürün için geri gönderimi yine Yurt İçi Kargo ile yapmalısınız, aksi hallerde ürünün kargo tazminleri sırasında problem yaşanmaktadır.

İadeler orijinal kutu veya ambalajı ile birlikte yapılmalıdır. Orijinal kutusu/ambalajı bozulmuş (örnekrijinal kutu üzerine kargo etiketi yapıştırılmış ve kargo koli bandı ile bantlanmış ürünler kabul edilmez) tekrar satılabilirlik özelliğini kaybetmiş, başka bir müşteri tarafından satın alınamayacak durumda olan ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir. İade etmek istediğiniz ürün ile birlikte orijinal fatura (sizdeki bütün kopyaları - 2 suret) ve iade sebebini içeren bir dilekçe göndermeniz gerekmektedir. İade etmek istediğiniz ürün / ürünler ayıplı ise kargo ücreti firmamız tarafından karşılanmaktadır. Bu durumda da info@hizlisaat.com’ adresimize ürün arızasını içeren bir mail göndermelisiniz. Yurtiçi Kargo ile gönderim yapmanız gerekir. Alıştan arızalı ürünlerde kargo ücreti tarafımıza aittir. Gönderilen üründe yapılan kontroller sonucu arıza olmadığı tespit edilirse kargo ücreti müşterilerimizden tahsil edilecektir.