Merhabalar. Yanıtınız için teşekkürler fakat düşmanca bir tavır takınmanızı hoş bulmadım, belirtmek isterim.
İşin yanlışı zaten burada başlamakta. İnsanlar anlamıyor, bende anlamıyorum bazı şeyleri. Müslümanların büyük çoğunluğu kitap bile okumuyor. Bırakın Türkiye'de Türkçe Kuran okumayı, normalini bile okuyan az. Herkes alim yada hoca olmak zorunda değil. Veya ayetin ne zaman indiğini bilmek zorunda değil. Kıyamete kadar hükmü sürecek bir dinin, 5000 yıl sonra nasıl anlaşılacağını düşünmek lazım ki bu 5000 yılda hadisler belki Kuran vs. bir çok şey tahrip olacak. Mesala şuan adnan oktar, sitesinde kendi kafasına göre hadisler uyduryor, kendisine işaret ettiğini falan belirtiyor. İleride kim bilir neler olacak.
Bence olaya birde şu açıdan bakın. İnsanlar neden dini kendi başına anlayamıyorlar ? Neden böyle indirilmemiş, ben bunu sorguluyorum. Bir tarikata,hocaya bağlanmakmı gerekli düzgün bir Müslüman olabilmek için.
Bana bu yanlış geliyor. Japonya'da yaşayan adam nasıl öğrenecek. Hepimiz Arap değiliz. Kuran tüm insanlığa ve cinlere gönderilmiş, ama Arap'lar dışında kimse anlayamıyor. Ben bunu SORGULUYOR VE YANLIŞ buluyorum sadece.
Hz.Ömer bunları zamanında düşünmeliydi. Kuran'ın arapça dağıtımı yerine, her millete kendi dilinde yayılmalıydı. Daha sonra insanlar saçma saçma tarikatların,hocaların elinde kullanılıyorlar.
İş googleye gelince onun dilinden anlayacak bir site yapıyorsunuz onun istediği gibi ki sıralamada yükseliyim diye
Allah elçileri aracılığı ile bütün kavimlere ona iman etmeleri için vahiyler göndermiştir.İnsanoğlu işte işine geldiği gibi vahiy, emir yada kitabı kafasına göre tahrif etti.Bunun neticesinde Kuran indirildi ve tüm alemlere...
Eğer kuran arap yarım adasına değilde çine inmiş olsaydı çince olurdu.
Birde bazı arkadaşlara bir not: arapça cidden çok gelişmiş bir dil.Bir kelime birden fazla anlam taşıyabiliyor, kendilerince mantık hataları bulmadan önce kelimelerin anlamlarını iyi araştırsınlar.