BerkKaragul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biri yardım etsin...
Kardeşim iyice dinle:

Öncelikle şunu belirtiyim ki arkadaşım 12 ayda 25 KG verdi, sende verebilirsin incelikleri yazıyorum.

- Spora başlamadan önce minimum 45 DK koş, 15 dk bisiklet bin min 150, verebildiğin kadar kalori vermeye çalış.
- Spora başladıktan sonra ağırlık çalışma çalışıyorsanda ağır basma yani 3 set 15 KG basıyorsan, 5 KG 8-9 set yap yani ter atmaya bak yag yakmaya bak.
Ağır basma dememim sebebi zaten yağlı oldugundan dolayı yagın altına kas yaparsan yagı eritmen çok çok zor olur. o yüzden maximum kardiyo yap , agırlık setini yükselt, önce yagı yak.

Yediklerine dikkat et, zeytinyagı haricinde yag tüketme. Hayatından yagı silmeye çalış. Çok fazla şeker yeme, eğer dayanamıyorsan çayına atmak için dogal tatlandırıcı veya aroma kullan.

VE KESİNLİKLE BİTKİ ÇAYIYMIŞ, KİLO YAKICIYMIŞ GİBİ ÜRÜNLERE BULAŞMA. KİLO ALMAKTADA VERMEKTEDE HİÇ BİR İLACIN FAYDASI YOKTUR. RİCK PİANA'NIN DEDİGİ GİBİ SUPLEMENTLER SADECE YAN ÜRÜNDÜR.

Kilo almak isteyenler metobolizma hızlı oldugundan çok yer örnegin benim gibi. Seninki ise yavaş sanıyorum. Yani ögünlerini daha çok sindirilen yemekler ile yap.

- Akşamları yatmadan yogurt, biber, limon karıştır ye. ( Sadece yatarken )
- Çok bitki tüket, brokoloji, marul ye. Günlük yedigin karbonidrat'ı hesaplamaya çalış, daha sonrada sporda bunu yakabildigin kadar yak.

Günlük 2-3 litre su içmeye çalış.

Doygunluk hissi veren yemekler yemeye çalış. Bulgur pilavı, çigköfte gibi şişiren yemekler yemeye çalış.

Eğer sporda yoruluyorum diyorsan az proteinli bir kreatin kullanabilirsin. Bu enerji saglar ve daha çok çalışmana yardımcı olur.

Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Ama dedigim gibi günlük minimum 45 dakka orta ayarda koş. ter at