Arkadaşlar herkese merhaba.Lütfen herkes fikirlerini yazsın.Çünkü
çok çaresizim.
Arkadaşlar çeşitli psikolojik sebeplerden dolayı 2 yıldır
Sosyal Fobi adında bir hastalık ile karşı karşıyayım.Önceleri hiç tedavi olacak kadar ciddi bir hastalık olmadığını düşünüyordum.Fakat üniversiteye gelince kariyerim ve toplum içindeki varlığım sebebiyle ki
makine mühendisliği okuyorum birçok sorun ile karşı karşıya kalıyorum.
Sosyal fobi nedir(Bilmeyenler için) Sosyal fobi bireyin toplum içinde rahat davranamaması,toplum içine çıkamaması,toplum içinde kendini ifade edememesi,ağız kuruluğu,ses titremesi,el terlemesi vb. onlarca sonuç doğuran bir rahatsızlıktır.
Bendeki rahatsızlık şu:Sıkıntım şu: Bir makine müh. dersinde hoca ingilizce metin okutuyor.Beni kaldırdığında metni okuyamıyorum.Aşırı derecede heyecanlanıyorum,boğazım kuruyor,ellerim terlemeye başlıyor,sesim titriyor,bazende başım dönüyor.
Arkadaşlar
çaresizim. O derse girmeyim desem hoca yoklama alıyor.Sınıfta kalırım.Gireyim desem hoca beni kaldırır makale okutur.Bilmiyorum size saçmamı geliyor.Ama malesef sosyal fobi 10 insandan 1 inde olan ve yaklaşık %7 lik bir kitlenin yakalanmış olduğu hem psikolojik hem de beyindeki bazı hormonların eksikliğinden kaynaklanan bir rahatsızlık.Sizlerden çözüm için öneriler,yorumlar,görüşler bekliyorum.Zamanım kısıtlı.Ya derslere girmeyip bu derste sınıfta kalacağım;ya da bir çözüm lanet olası bir çözüm bulacağım