Dün akşam İHS'den 2 senelik alan adı kaydı yaptım, kayıt öncesinde ücretsiz hizmetler bölümüne göz attığımda Whois Bilgileri Gizleme Hizmeti'nin ücretsiz olarak sunulacağı bilgisi vardı. Ödemeyi yaptım, bi baktım yok öyle bir hizmet. Meğer kısa süre önce değişiklik yapılmış, bu hizmet ücretli olmuş ama adamlar web sitelerini güncellememişler. Aradım, ICANN politikaları gereği ücret iadesi yapamayacaklarını söylüyorlar. Gizlilik hizmeti de senelik 10 TL'ymiş.
Vaat edilenler sunulmadığı için, Müşterinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında biraz mücadele edicem. Bilgilendirme yaparım buradan.
Bu konu hakkında da bilginiz olsun.
----------------
Güncelleme
Ticket açarak yaptığım görüşme sonucunda İHS firması, alan adı kaydım süresince geçerli olan Privacy Protect (Whois Bilgilerini Gizleme) özelliğini, kendi hataları sonucu oluşan mağduriyetimin önüne geçmek adına ücretsiz olarak hesabıma tanımladı. Az önce web sitelerini kontrol ettim, sayfalarında gerekli güncellemeyi yapmışlar ve bu hizmeti ücretsiz hizmetler listesinden çıkarmışlar.
Kendilerine, beni mağdur durumda bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.