Bu fikir 2-3 gündür aklımda.Mega Holding,İncir saadet zinciri türevi firmalara bile insanlar göz göre göre 1000-2000 lira para döküyor.Ve sonucunda ne oluyor biri birini kazıklıyor diğeri ötekini.Şu son 1 yıldır ülkemle ilgili çok şey düşünüyorum.Dış ülkelere olan bağımlılığımızı,üretim yapamayıp sadece tüketmemizi.
En basitinden şu düşüncelerimi sizle paylaşmak için bizi sömüren,piyonu eden ülkelerin teknolojisini kullanıyoruz.Amacım siyaset yapmak değil sadece halimizi anlatıyorum bu yüzden lütfen konuyu siyasete çekmezsek sevinirim.Anladık ki zengin iş adamlarının bizden para kazanmak dışında bir amaçları,düşünceleri yok.O zaman biz halk olarak kendimiz gereksiz harcamalarımızdan bir miktar kısıp bir şeyler yapmaya çalışsak başarabilir miyiz diye düşünüyorum.Konuyu ziyaret eden herkes aylık gereksiz şeylere ne kadar harcama yaptığını yazarsa sevinirim.(Sigara,alkol,iddaa,loto,toto,at yarışı vb.) Yanlış anlaşılmasın bunları ne yazık ki bende tüketiyorum ama gereksiz bir harcama olduğunu ve günah olduğunu da biliyorum ama yine alıyorum işte.
Misal benim aylık gereksiz harcamaları sigara ve alkol oluşturuyor.Günde 1 paket sigara içiyorum.Kaçak aldığım günler 2 paket oluyor.Günde yaklaşık 8 liradan aylık 240-250 TL falan düz hesap.Misal bu tarz bir oluşum oluştursak yani aylık gereksiz şeylere harcadığımız tutarın %20'sini senelik bir topluluğa ödesek ve bunu ciddi bir topluluk olarak yapsak gerçekleştiremediklerimizi yapabilmek adına iyi bir fon sağlayabilmiş oluruz diye düşünüyorum.Hem sağlığımız adına iyi bir şey yapmış oluruz yani gereksiz tüketimlerimizi azaltarak hem ülkemiz adına faydalı bir şeyler yapmış oluruz.
Topluluk olarak ne yapacağız?:
Bizi kemiren,bizim üzerimizden prim yapan tüm yabancı şirketlere,ürünlere,teknolojilere karşı yerli üretim,gelişim oluşturalım diyorum.Misal ilk sorun olarak dışa bağımlı olduğumuz enerjiyi ele alabiliriz.Senelik bir ton para ödüyoruz petrole,doğal gaza.Sırf dışa para vermekle de kalmıyoruz.Bir ton kayıpta veriyoruz ne yazık ki.Kömür gibi oldukça sıkıntılı bir yakıt yüzünden 300 can verdik.Elin adamı aklını kullanmış zamanında yerin altındaki enerjiyi farketmiş biz neden aklımızı kullanıp bunun yerine sahip olduğumuz farklı kaynaklarla kendi enerjimizi üretmeyelim?Ekonomik fonun yanında topluluğun kuracağı şirketlerde gerekli ön bilgiye ve isteğe sahip herkes çalışabilir.Herkes faydalı bir şeyler yapabilir.
Misal bu toplulukla kendi güçlü sosyal ağımızı kursak sonrasında bu sosyal ağ için devletten de destek alarak halkın dikkatini ve ilgisini çekmek için operatör şirketler ile iletişime geçip siteyi mobilden ücretsiz hale getirerek gereken ilgi ve desteği sağlayabiliriz.
Sizce bu şekilde bir topluluk başarı yakalayabilir mi?Siz olsanız bu şekilde bir toplulukta yer almak ister miydiniz?50-100 bin kişiyi bu tarz bir toplulukta toplayabilir miyiz?